Интимно

10 общи черти на мъжете, които са неспособни да обичат

И защо не трябва да си губите времето с тях

04.01.2023г. / 12 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта изглежда като нещо, което всеки може, но всъщност не е така. Има хора, които просто не са способни да обичат истински. Зад това се крият редица скрити проблеми от миналото, от предишния опит, от детството, от разбиранията и собствените нагласи.

Разликите между това да си влюбен и да обичаш някого

Ако се срещате с мъж, който ви се струва прекалено недостъпен емоционално или е враждебно настроен към всичко и всички наоколо, вероятността да е неспособен да обича, включително и вас, е голяма.

Кои са признаците, че се срещате с мъж, който е неспособен да обича? Ето и общите черти на тези мъже.

1. Той е женомразец и слага жените под общ знаменател.

Мъжът, с когото се срещате или имате връзка непрекъснато генерализира жените, поставя ги под общ знаменател и ги оприличава една на друга. Това е много лош знак за вас, защото вероятно си имате вземане-даване с човек, който не може да обича истински. Той търси под вола теле, вглежда се в негативното, поставя себе си пред другите и намира само негативни черти, само и само да не си позволи да обича истински.

2. Има минало, свързано с изневери или насилие.

Ако знаете, че той има тъмно минало, свързано с упражняване на насилие независимо дали от него или е ставал свидетел на такива деяния, или пък е изневерявал или са му изневерявали, това са червени флагове. Проследете ги, защото могат да са причината мъжът, с когото се срещате да е изгубил способността да обича безкористно или безрезервно.

6 признака, че той ви обича истински и безусловно

3. Той има плитки разбирания.

Ако един мъж гледа всичко откъм повърхността и не вниква, не се задълбочава, това може да се отнася и до способността му да обича.

4. Използва хората и с лека ръка ги отхвърля от живота си.

Следете и за такива червени флагове. Ако ви прави впечатление, че не е задълбочен в отношенията с приятели, близки, колеги, бивши партньорки, това може да подсказва, че не се привързва и не умее да изпитва дълбоки чувства към когото и да е.

Какво може да накара една жена да си тръгне, дори когато обича

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анди ( преди 1 година )
А какви са чертите на жените, които не могат да обичат? Последните години се сблъсквам все повече със застарявящи моми на 40-45 с проблеми, които освен себе си и котките си, друго не могат да обичат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар