Интимно

10 знака, че той не ви обича

Фалшива от истинска любов – как да разпознаете признаците

15.02.2023г. / 12 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато започвате връзка, отношенията изглеждат щастливи и безоблачни. Усещате, че партньорът ви ви обича и е готов на всичко за вас. Той ви помага, иска да е до вас постоянно, бори се за вниманието ви, показва ви любовта си с думи и действия.

10 начина един мъж да ви каже „обичам те“ без думи

В началото партньорът ви може да е вашият герой, но с развитието на връзката може да се окаже, че изобщо не ви обича. Това ще си проличи по някои действия, които са особено красноречиви.

Кои са знаците, че той не ви обича? Ето 10 от тях.

1. Той не се интересува особено от личните ви проблеми.

Лош признак е, ако партньорът ви не иска да слуша за личните ви проблеми и не се интересува от тях. Ако дори не иска да взима отношение и да ви помага, това е още по-показателно, че не ви обича. Само човек, който обича е готов да слуша за проблемите на половинката си и да се опитва да помогне по някакъв начин, дори само с изслушване.

2. Струва ви се, че е прекалено фокусиран върху това да ви спасява.

Някои мъже страдат от синдрома на „белия рицар“. Те искат да спасяват жените до себе си всячески, за да се доказват пред тях и пред себе си. В повечето случаи обаче, ако това поведение е натрапчиво, то е продиктувано не толкова от любов към вас, колкото от стремеж за лично доказване.

Признаци, че той е престанал да ви обича и е напът да ви изостави

3. Той ви кара да правите нездравословни неща.

Нездравословните навици, които той има и ви въвлича в тях, не са особен признак на любов. Ако някой ви обича и иска да се грижи за вас, няма да ви кара да възприемате нездравословни навици.

4. Спори с вас за това какво искате от живота.

Един признак, че той не ви обича, е когато постоянно оспорва възгледите ви за живота и целите, които искате да си поставите. Влюбеният и обичащ човек би приел вашите намерения и бъдещи планове, би ги възприел като част и от неговия живот и би ви подкрепял, вместо да ви разколебава и дезориентира.

5. Саботира опитите ви за развитие.

Още един признак, че той не ви обича, е когато се опитва да омаловажи успехите ви или да ви спре по пътя към развитието ви, който сте поели. Често това е породено от лична завист, комплекси и невъзможност за осъществяване на собствените мечти и стремежи. А като резултат от това такива хора спират развитието на половинките си, за да не се чувстват малоценни.

15 начина партньорът ви да изразява обич, без да казва и дума

Коментирай