Интимно

Погрешни правила във връзките, които пречат на любовта

Защо не трябва да се ръководите от тях

21.03.2023г. / 17 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Правилата са навсякъде около нас, включително и във връзките. Хората са свикнали да следват определени норми, защото се стараят с тяхна помощ да внасят яснота и ред в живота и отношенията си. Правилата обаче могат колкото да помогнат, толкова и да попречат.

10 важни стъпки, които е важно да следваме в една връзка

Кои са погрешните правила, които мнозина смятат за правилни, но в реалността те само пречат на любовта и връзките?

Не си лягайте скарани

Едно от най-популярните правила за връзките е двойката да не си ляга след конфликт, който не е изгладила. Това правило обаче почти винаги е невъзможно за изпълнение, а не е и нужно. Решенията трябва да се взимат не насила, а с мотивация, с желание. Когато сте готови да водите градивен разговор, направете го. Не го правете само защото е вечер и е време да си лягате.

Винаги бъдете честни, дори да боли

Това правило е погрешно и може да доведе до още повече проблеми. Има някои неща, които не трябва да споделяте и е по-добре да оставяте за себе си. Малките бели лъжи или премълчаването на неща, които биха наранили и не е нужно партньорът ви да знае, е много по-добра стратегия, отколкото да казвате всичко, което ви идва наум.

10 правила за връзките, за които не бива да забравяме

Сексът задължително трябва да е взаимно удоволствие

Вярно е, че сексът трябва да носи взаимно удоволствие, но невинаги това е напълно възможно. Всеки човек има индивидуални нужди и ако се обичате и искате другият да се чувства добре, бихте се постарали да му дадете това, от което се нуждае, без да очаквате задължително нещо в замяна. Това е смисълът на дълбоката интимна връзка.

Трябва да сте себе си, когато сте с партньора си

Разбира се, че трябва да сте естествени, когато общувате и когато сте в компанията на любимия си човек. Но това не означава да не се въздържате, когато е необходимо. Препоръчително е да мислите, преди да говорите и да действате в определени ситуации, за да не бъдете погрешно разбрани или за да не оставите лошо впечатление. Абсолютната „голота“ на душата никога не е добър избор.

5 начина да бъдете себе си в нова връзка

Винаги трябва да се извинявате първи, когато не сте прави

Това правило ръководи много двойки и в много случаи води до още повече конфликти. Всъщност при спорове и несъгласия участват и двамата партньори. Когато се опитвате да изглаждате конфликтите, е много по-важно да го направите пълноценно и в съгласие, вместо да се фокусирате върху това кой ще се извини.

Коментирай