Семейство

10 правила за връзките, за които не бива да забравяме

Споровете може и да са здравословни

08.05.2019г. / 07 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво според вас прави една любовна връзка стойностна? Не са ли това правилата? Да, в любовта също има правила и то не малко. Те ни помагат да надграждаме себе си, взаимоотношенията, да разберем от какво точно се нуждаем. Без правила не може и особено без тези 10, за които не бива да забравяме.

Бъдете честни

Бъдете мили, но бъдете и честни. Доверието е много важно в една връзка, но се придобива чрез открити и честни взаимоотношения.

Не забравяйте за компромисите

Едно от най-трудните неща е да се научим да правим компромиси и да има баланс между нашите и тези на партньора ни. Компромисът е присъща част от една връзка, но той трябва да е „здравословен“ и за двете страни и да не прави нещата по-сложни.

5 начина да кажете „Извинявай“ на любимия човек

Споровете може и да са здравословни

Колко често спорите с любимия човек? Вероятно вярвате, че да не спориш с партньора прави връзката здрава, щастлива, но не е така. Споровете ни учат как да комуникираме, как да разрешаваме проблемите, разкриват много за личността на партньора ни.

Никога не си лягайте гневни един на друг

Правило, което често забравяме, а е от голямо значение за нашата връзка. Гневът в спалнята създава пукнатини във взаимоотношенията.

Не пазете тайни един от друг

Всеки има своите малки тайни, които никога няма да сподели с никого и така трябва да бъде. Но когато се намираме във връзка, потайността е лош приятел на любовта.

5 начина да преборите скуката във връзката

Приемете, че никой не е съвършен

Всеки търси идеалния партньор, а забравяме, че се нуждаем от подходящия, защото идеални хора няма. Всеки има недостатъци. Всеки прави грешки. Вие също, не го забравяйте. Искате да бъдете приети такива, каквито сте, но вие склонни ли сте да оцените човека такъв, какъвто е?

Не искайте разрешение, за да имате време само за себе си

Нещо, което всеки партньор би трябвало да изложи пред другия в началото на връзката е личното време. Тогава, когато се срещаме с приятели, отдаваме се на любимото хоби, посещаваме козметик, искаме да четем книга и т. н. Уважавайте личното си време и пространство.

Не говорете за бившите си

Новата връзка е ново начало. Хубаво е да споделим както и да попитаме каква е била причината за раздялата и на двете страни. Важно е и да споделим какво отрицателно в отношението на предишния ни партньор ни е карало да се чувстваме зле. Но след това е добре да оставим бившите си половинки в миналото. Всякакви сравнения са излишни и вредят на новите взаимоотношения.

Свързани статии

Давайте повече, отколкото получавате

Бъдете възможно най-благосклонни към партньора си. Бъдете неговият най-добър приятел, романтичен спътник, съветник, подкрепяща половинка. Бъдете даващи.

Изградете интимност отвъд секса

Сексуалната страст невинаги е траен фактор в дългосрочните взаимоотношения, а интимността не се свежда само до нея. Тя е много повече. Това са моментите, в които се забавлявате с любимия човек, разговаряте открито и продължително, приготвянето на храната ви и т. н.

Коментирай