Интимно

5 начина да бъдете себе си в нова връзка

Защо е важно да сте естествени в общуването на първа среща и в началото на връзките

23.11.2022г. / 09 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Странно е колко неестествено можем да се държим, когато сме в нова връзка или излизаме по срещи. Несъзнателно си слагаме маски, за да изглеждаме забавни, интересни, загадъчни, недостъпни.

Всичко това се случва инстинктивно, защото в желанието си да се харесаме и да бъдем приети, ние се стараем да изглеждаме като по-добра версия на себе си. В повечето случаи, след като периодът на влюбването и пеперудите в корема отмине, истинската същност се появява рано или късно.

7 начина да впечатлите родителите на приятеля си

Това е и преломният момент за много двойки, в който осъзнават, че човекът, в когото са мислели, че са влюбени, всъщност е по-различен. Тази критична точка е и повратна за много връзки, защото именно тук те могат да приключат заради несъвместимост в характерите.

Ето защо е толкова важно да бъдете искрени в общуването, да бъдете себе си и да не си слагате маски, дори когато сте в нова връзка. Колкото по-рано партньорът ви разбере що за личност сте всъщност, толкова по-реална ще е преценката дали сте съвместими или не. Същото важи и за него. Ако той е максимално естествен, вие също ще можете да направите своята преценка.

Прости правила за сигурна втора среща

Как да бъдете себе си в нова връзка?

1. Използвайте своята уникалност.

Всеки е уникален и невероятен по свой собствен начин. Вместо да се опитвате да сте оригинални и неповторими, като копирате чужди модели, открийте вашите силни страни и ги използвайте. Покажете своята невероятност и чар, които да привлекат точния за вас партньор.

2. Не спирайте да живеете собствения си живот.

Дори да търсите любовта, не давайте гръб на собствения си живот. Не чакайте с часове пред телефона някой мъж да ви се обади. Не се надявайте напразно, че връзката ви ще се задълбочи, когато това очевидно не става. Не отдавайте цялото си време на някого, който не ви цени истински. Винаги поставяйте собствения си живот на първо място и го живейте.

Грешки, които правим при избора на партньор

3. Не се заравяйте в социалните мрежи.

Прекарването на много време в социалните мрежи може да ви накара да се чувствате зле, отхвърлени, нехаресвани, сравнявайки се с другите. Може да изглежда, че те имат прекрасен живот, изпълнен с приключения и любов, и това да ви потисне и да ви накара да се държите неестествено в реалния си живот в опит да се почувствате щастливи.

Времето, прекарано в това да гледате как други хора живеят живота си, е изгубено. Вместо това инвестирайте в себе си и своя живот, така че да го направите по-приключенски, щастлив и изпълнен с нови предизвикателства.

Признаци още от първа среща, че това е Той

4. Не забравяйте, че той се чувства по същия начин.

Мъжете също си слагат маски на първите срещи и в началото на връзките. Те ще се опитват да ви впечатлят, да изпъкнат, да се почувстват по-обаятелни и привлекателни. Страхът от отхвърляне и неодобрение ни мотивира да изменяме същността си с цел да се харесаме на другия.

10 неща, които се променят в живота, когато уважавате себе си

5. Помислете си кое е най-лошото, което може да се случи?

Страхът от отхвърлянето ни кара да се правим на такива, каквито всъщност не сме, само и само да се харесаме, да бъдем приети. Да, обаче впоследствие истинската ни същност и цялото многообразие на личността ни излизат на повърхността. Не можем да ги скрием, каквото и да правим.

Стремежът да изглеждаме перфектни в очите на другия заблуждава не само него, а и самите нас. Заблуждава ни за това дали реално си пасваме с този човек, на когото така силно искаме да се харесаме. Ето защо е толкова важно да си отговорите на въпроса какво губите, ако се държите естествено. Отговорът е нищо. Колкото по-рано покажете истинската си същност и видите тази на другия, толкова по-рано ще прецените дали сте подходящи един за друг.

Вдъхновяващи цитати, които ще променят мисленето ви

Коментирай