Интимно

Защо някои мъже предпочитат по-възрастни жени

Какво ги привлича у по-зрелите дами

22.03.2023г. / 09 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не познава граници. Когато се появи, тя не се интересува от предразсъдъци и стереотипи. Възрастта е един такъв предразсъдък, който мъчи много хора и им налага спирачки в любовта. Някои мъже обаче не се вълнуват от възрастта и не я приемат като пречка. Те нямат нищо против да се срещат с по-възрастни жени.

Защо някои мъже предпочитат връзките с по-възрастни жени?

6 причини да стоите в нездравословни връзки

По-зрелите жени имат повече опит и не се държат детински

Много мъже възприемат по-възрастните жени като авторитети с повече опит, което предполага по-добър шанс за впечатляващо любовно преживяване в интимен и емоционален смисъл. Зрелите жени имат повече опит с мъжете, което предполага и по-добро разбиране от тяхна страна. По-възрастните жени знаят какво искат и как да го постигнат, често са независими и не са малки мрънкащи принцеси, а това привлича много мъже.

Зрелите жени знаят какво искат

По-възрастните жени са натрупали опит и са осъзнали какво искат от живота и връзките. Те се отнасят сериозно към всичко в живота си за разлика от по-младите дами, които тепърва осъзнават много неща. Зрялата жена има ясна представа какви цели да преследва, а това е изключително привлекателно за повечето мъже.

Фактори, които убиват връзките всеки път

По-зрелите и възрастни жени знаят и какво искат мъжете

Повече опит и зрелост предполагат и повече знание относно мъжете. По-възрастните жени са опознали по-дълбоко мъжката природа, познават добре мъжките желание и нужди, не се нуждаят от толкова насоки, колкото по-младите и неопитни дами. Възрастта и опитът са знак за мъжете, че една по-зряла дама може да използва въображението си, а това ги привлича силно.

По-възрастните жени добре осъзнават важността на секса в една връзка

Младите жени са по-склонни да се правят на недостъпни, да се дърпат, да карат мъжете да ги преследват повече, а това в много случаи е изтощително за много мъже. Зрелите жени знаят какво означава сексът, знаят какво искат от него, знаят добре какво им носи удоволствие и също така знаят как да даряват удоволствие на половинките си. Всичко това е благодарение на опита, който притежават.

5 начина, по които токсичните връзки увреждат здравето ви

Мъжете се чувстват поласкани, ако по-възрастна жена ги намира за привлекателни

За по-младите мъже е истинско ласкателство, ако по-зряла дама им обърне внимание и ги намери за секси. Привличането към по-възрастни жени идва заради вътрешното възхищение, което те будят у мъжете. Когато по-зряла дама обърне внимание на по-млад мъж, той неминуемо се чувства по-привлекателен, харесван и с по-приповдигнато самочувствие.

15 мъжки урока за любовните връзки

Възрастните жени се чувстват по-добре в кожата си

По-зрелите дами са надскочили и надраснали предразсъдъците за тялото си. Те се чувстват добре в кожата си, приели са телата си такива, каквито са. Приели са и същността си каквато е, защото се познават много по-добре в сравнение с по-младите си и незрели години.

Възрастните жени не летят в облаците и са напълно наясно с недостатъците си, както и с факта, че и другите имат недостатъци. Реалистичната преценка за връзките ги прави далеч по-привлекателни и магнетични от по-младите им конкурентки.

По-възрастните жени общуват по-лесно

Много мъже биха могли да потвърдят, че общуването с млади момичета невинаги е лесно, понякога е истинско предизвикателство, защото младите и неопитни дами са склонни да прикриват много неща, за да са по-интересни. Те следват стереотипи, свързани с това да се правят на недостъпни, да говорят с недомлъвки, да играят загадъчни игри и още куп подобни похвати, целящи да накарат един мъж да се заинтригува.

10 вида любов и връзки

Зрелите и по-възрастни жени са надскочили тези игри и общуват по-искрено, целенасочено, откровено и без заблуди. Това си личи и неслучайно привлича мъжете като магнит.

Коментирай