Интимно

8 грешки в запознанствата, които дори умните жени допускат

Вярват, че отиват на среща с човек, с който ще създадат мечтаната връзка

30.03.2023г. / 11 34ч.
Михаела Лазарова
снимка: istock

снимка: istock

Колко често ви се е случвало да излизате на първа, втора, трета и т. н. среща с мъж и да пренебрегвате знаците, които ви казват, че си губите времето? Е, тази грешка допускат дори умните и проницателни дами. Ако погледнете последните пет до десет срещи с определен човек, имате ли усещането, че нещо не е наред?

Жените имат повече контрол върху протичането на срещите. И все пак къде можем да сбъркаме?

1. Не вярваме на първоначалното си впечатление – Когато срещнем някого, ние получаваме голяма яснота за човека, тъй като не ни пречи емоционалната привързаност, която в тоя случай липсва. Ако човекът пред вас излъчва настроение или казва неща, които ви карат да се чувствате неспокойни, важно е да обърнете внимание на това.

8 неща, на които мъжете обръщат внимание, когато търсят връзка

2. Не се фокусират достатъчно върху връзката си със себе си – Въпреки че вече звучи клиширано, трябва да обичаш себе си, преди да можеш да обичаш някой друг или да те обичат и уважават. Когато знаете коя сте и държите на личността си, знаете какво искате от една връзка, малко вероятно е да търсите валидиране от мъжа и затова е малък и рискът да попаднете в нездравословни отношения.

3. Вярват, че отиват на среща с човек, с когото ще създадат мечтаната връзка – Прекрасно е, когато жената иска да срещне някой специален, с който да споделят невероятни любовни емоции. Но отиването всеки път на среща с очакване, че това е Той, по-често води до разочарование.

Навици, които имат само сродните души

4. Отказват се да задават неудобни въпроси – Разбира се, че на първа среща е важно да си прекараме добре, разговорът да е лек, да ни е комфортно, но все пак е важно да сме наясно какво търси другата страна във взаимоотношенията на този етап от живота си. Дали например има друг партньор и т. н.

5. Остават във връзки, които не водят доникъде – И това се превръща в цикъл, в който времето заедно е прекрасно, но дали отговаря на търсенето им?

6 мантри, с които да намерите любовта

6. Не си поставят граници – Личните граници са важно нещо дори в дългогодишните връзки. Но дори и умните жени понякога забравят да ги поставят. Да пресекат личната ти граница може да се случи по безброй много начини и ако не спрем мъжа навреме, то той ще продължава да го прави.

Свързани статии

7. Оставят се фантазиите да ги заслепят – Много е лесно да се влюбиш в самата идея за любов, щастлива връзка, забравяйки, че за да имаш истинска, уважителна и дълготрайна връзка, трябва да има много повече от химия, привличане и желание.

Ако връзката ви издържи тези 10 теста, тя ще остане завинаги

8. Споделят твърде много за себе си още в началото – Когато търсим нов партньор, искаме да впечатлим. Имаме толкова много забавни и вълнуващи неща за разказване за себе си, че нямаме търпение да си кажем всичко. Но така мъжът бързо може да загуби интерес към нас.

Коментирай
Свободно време