Интимно

8 неща, на които мъжете обръщат внимание, когато търсят връзка

Емпатия и добро отношение

26.02.2022г. / 19 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато говорим за мъже и техния избор за партньорка, винаги започваме с това, че господата отдават най-голямо значение на външния вид. Зависи, понякога харизмата е по-важна, но дори и да приемем, че това дали ще ни поканят на първа среща е водещо и тя ще прерасне във връзка, след време се оказва, че мъжете са следили за други фактори. Фактори, от които ще зависи дали ще ни предпочетат за партньорка за дългосрочна връзка, дори брак.

Има 8 неща, на които представителите на силния пол обръщат внимание, а именно:

1. Интелект – Важна черта за стабилността на една връзка. Никой не иска да се чувства неловко заради глупостта на партньора си. Мъжете, които казват, че няма значение колко е умна жената до тях, всъщност лъжат.

5 странни неща, които мъжете правят, когато харесват жена

2. Чувство за хумор – Сериозното отношение към връзката е нещо, което не само жените очакват от мъжете. Но както за дамите, така и за господата, би било трудно да имат взаимоотношения, в които липсва чувството за хумор и умението да се забавляваш с половинката си.

3. Вярност, лоялност – Темата за изневярата е толкова обширна. Една изневяра винаги оставя емоционални рани, дори при мъжете, чието доверие е било предадено. Това определено може да попречи за сключването на брак.

7 крещящи червени флага, че партньорът ви е манипулатор

4. Самочувствие – Самочувствието обикновено играе по-важна роля от външния вид. Ако една жена се чувства добре със себе си, това не остава незабелязано. И обратното – ниската самооценка никога не би привлякла мъжкото внимание.

5. Емпатия и добро отношение – Още нещо, което прави впечатление на мъжете в поведението на жените е това дали те са емпатични, как се отнасят с непознати, обслужващ персонал. Дали се отличават като цяло с добри дела или обратното. Сърдечната жена създава едно усещане за подкрепа и обич, което е важно за дългосрочната връзка и брака.

Неща в мъжкото поведение, които привличат жените като магнит

6. Добри комуникативни умения – Мъжете много по-трудно се разкриват, споделят. Ако го направят то това е показател, че ценят високо партньорката си и са усетили, че тя е добър комуникатор. Понякога имат нужда да бъдат чути, в друг момент ще потърсят съвета ви.

5 причини за конфликти във връзките

Свързани статии

7. Независимост – Въпреки че за мъжете е важно да им се даде възможност в една връзка да се докажат като закрилници, подкрепящи партньори, те трудно биха създали връзка с жена, която очаква всичко наготово. Жената трябва да умее да взима и сама някои решения, да е активна, може би донякъде и амбициозна, да демонстрира своята независимост, но не по отблъскващ модел.

8. Лекота в отношенията и директност – Мъжете не харесват драмите, цупенето, постоянните скандали. Определено бягат от такива партньорки. Това, което търсят от връзката и от брака е лекота в общуването и яснота. Тъй като за тях е трудно да разбират, когато ние им говорим с недомлъвки, много по-добре е да заявим открито своите желания. Така се спестяват много бъдещи проблеми за връзката.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
минувач ( преди 2 години )
Абсолютно вярно е! Само че за болшинството от мъжете всичко това е по скоро плащещо и бягат надалеч! Горките готини жени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар