Интимно

6 мантри, с които да намерите любовта

И себе си

23.02.2022г. / 13 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато търсим своята половинка, срещите, флиртовете или липсата на такива може да се окаже доста изтощаващо, обезкуражаващо, да сломи самочувствието ни. Фикс идеята, че трябва да имаме човек до себе си, също пречи на щастието и на взаимоотношенията ни, когато все пак се стигне до такива. Как да намерим любовта и трябва ли буквално да я търсим?

Вижте 6 мантри, които ще ви помогнат да я намерите, намирайки най-напред себе си.

1. „Започнете да мислите позитивно и вижте колко бързо се променя вашият свят.“ – неизвестен автор

В книгата на Норман Пийк „Силата на положителното мислене“, авторът заявява, че „От вас зависи действително да промените мислите си и да вярвате, че можете да донесете стойност, където и да отидете“.

Казано накратко, вярвайте, че всяко изживяване на ново запознанство ще бъде прекрасно пътешествие, чрез което ще научите нови неща за себе си и за вашата среща. Ще бъдете изумени как ще се преобразите и как това положително мислене ще се прехвърли върху излъчването ви.

5 типа мъже, които не си струват усилията ви

2. „Бъдете отражение на това, което бихте искали да видите в другите. Ако искате любов, дайте любов; ако искате честност, дайте честност; ако искате уважение, дайте уважение. Получавате в замяна това, което давате!“ – неизвестен автор

Това е ценен инструмент, който да използвате, когато започнете отново да се срещате с някого и търсите своята половинка. Никой не би искал да прекарва време с човек, който е вечно недоволен от всичко.

5 личности, които ще предадат доверието ни във връзката

3.„Сравнението е най-отровният елемент в човешкото сърце, защото унищожава изобретателността и ограбва мира и радостта.“ – Юджиния Херлихи

Това особено важи за онези моменти, в които сравняваме предишния си партньор с потенциален нов. Това е знак, че живеем в миналото, вместо да се фокусираме върху настоящето и човека, който е точно пред нас.

4. „Не бързайте толкова да имате връзка. Добрите неща отнемат време и изискват много търпение. Когато намерите своя специален човек, искате това да означава нещо. Искате да се чувствате различно изведнъж. Може да прецакате нещо, като се втурнете в него. Движете се бавно във връзката. Колкото по-бързо се движите, толкова по-бързо ще свърши.“ – неизвестен автор

Бавното движение ви позволява наистина да изследвате и да разберете дали това е човекът, с когото искате да прекарате следващото си „пътуване“. Ако това е човекът за вас, вие ще го знаете, така че отделянето на време няма да навреди.

5 неща, които ще чувствате, ако имате връзка с точния мъж

5. „Да имаш очаквания от другите означава, че се опитваш да поправиш живота им. Не правете това. Поправете собствения си живот – това е свободата.“ – Садгуру

Много е важно да знаем кои сме, какво искаме от една среща или любовна връзка, да изискваме уважение, но може би не бива да позволяваме на прекалено многото ни очаквания да ни превземат. Защото, ако в крайна сметка някои от тях се разминат с представите ни, тогава ще сме дълбоко разочаровани.

Свързани статии

6. „Самоувереността е най-привлекателното качество, което човек може да притежава. Как може някой да види колко сте прекрасни, ако сами не можете да го видите“ – неизвестен автор

Много хора не намират любовта или не я допускат до себе си, защото се подценяват. Увереността е повече от това, което харесвате отвън. Увереността се проектира, когато знаете какво харесвате и какво не. Когато не забравяте колко ценни качества имате, когато знаете какво заслужавате в една любовна връзка.

Когато имате мнения и не се страхувате да ги споделите, когато сте сигурни във вашите житейски ценности и цели. Когато не сте готови да се задоволявате с по-малко, отколкото заслужавате.

Снимка: iStock

Коментирай