Интимно

13 ранни знака, че той ще ви изневери

Той е отличен лъжец

25.04.2023г. / 09 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако има нещо, от което повечето жени се страхуват при започване на нова любовна връзка, то това е дали новият им партньор ще им изневери. Тези страхове са налице, особено ако в предишни връзки сме били мамени. Въпреки че има различни причини ние да изневерим на мъжа до себе си или обратното, според западни психолози и специалисти по връзките, някои мъже са по-склонни към изневяра.

Дали има ранни признаци, че един мъж би могъл да е такъв? Да, вижте в следващите редове.

1. Той е изневерявал на партньорка/ки в предишни връзки.

2. Неговият баща е изневерявал на майка му. Според западни учени и проучванията, които са провели в тази посока, по различни причини, синовете на бащи, които изневеряват, също са склонни да го правят. Голяма част от това е свързано със социално-икономически произход и роли в семейната връзка. Но някои учени смятат, че това е свързано с гените.

3. Той има проблеми с контрола на импулсите. Пример – опитва се да спазва график, но лесно се разсейва и прави нещо друго вместо това. Имате конфликт и забелязвате, че той бързо прави нещо, с което да ви го върне, ако се е почувствал наранен.

Кои са 5-те тайни на успешната връзка?

4. Той е депресиран и/или тревожен. Когато хората се намират в критични ситуации в живота си, независимо дали са депресирани или тревожни, те често се обръщат към пороците, за да се успокоят.

5. Има голямо его. Хората с нарцистични черти на личността смятат, че имат право на повече неща от другите, отбелязват западни психолози.

6. По-често не изпитва чувство за вина. Обикновено мъжете, които не изпитват угризения или вина, когато направят нещо нередно, са по-склонни да изневеряват на половинката си.

Защо някои мъже се страхуват от обвързване?

7. Той е отличен лъжец.

8. Има съмнения относно задълбочаване на връзката, сключването на брак. Мъж, който не е изцяло инвестирал във връзка, винаги търси изход, което го прави уязвим от изкушенията на изневярата.

Знаци, че той иска повече от просто секс

9. Организира така времето си, че дори когато сте заедно е зает повече с гледане на телевизия, електронни игри, телефона си. Ако мъж организира живота си така, че да прекарва по-малко време с партньорката си, всъщност няма значение дали е срещнал друга. Според западни специалисти, подобно поведение сигнализира за дистанция, която винаги е благодатна почва за изневяра.

Свързани статии

10. Спрял е да ви гушка.

11. Навиците му към мобилния телефон са се променили, изглежда потаен, когато си пише с някого, някои разговори предпочита да не ги провежда пред вас, а преди не е било така и т. н.

12. Обръща повече внимание на външния си вид, станал е по-суетен, започва да спортува, но не ви кани да се присъедините към промяната заедно.

13. Чували сте го да казва, че не може да си представи връзка само с един човек в продължение на 10 и повече години, или пък нещо подобно, което би подсказало, че той е изневеряващ тип мъж.

Коментирай
Свободно време