Интимно

Навици в ежедневието, които потискат сексуалното желание

Косвени причини либидото да спадне

07.05.2023г. / 08 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка промяна в живота на двойката може да повлияе на сексуалното желание. Проблемите, продължителността на връзката, натрупването на умора в отношенията са сред възможните причини. Но има и такива, които са свързани с ежедневните навици.

Как убивате сексуалното му желание?

Навиците в ежедневието могат да отблъснат партньора или да се превърнат в пречка за секса. Някои обстоятелства всеки ден, в комбинация с личните ежедневни навици, могат да потиснат либидото и да доведат до нежелание за секс.

Кои са навиците в ежедневието, които потискат сексуалното желание?

Лягате си по различно време

Ако с партньора ви се различавате по това кога ви се спи и какъв е графикът ви за лягане, това може да афектира сексуалното ви желание. Някои хора предпочитат да си лягат по-рано, други са нощни птици. Ако и работните ви графици оказват влияние на времето, в което си лягате, това също може да се окаже проблем. Когато си лягате заедно, вероятността да имате повече настроение за секс е по-голяма.

Спалнята ви е постоянно разхвърляна

Безпорядъкът и бъркотията от дрехи и неща в спалнята може косвено да повлияе на сексуалното желание. Непочистената спалня, в която цари истински хаос, може да отблъсне партньора ви и да го накара да не иска да прави секс с вас.

Телевизор в спалнята

Ако имате навика да гледате телевизия преди лягане, това също може да намали либидото. Ако се загледате в интересен филм или партньорът ви гледа някакъв спортен мач, това може да ви откъсне от желанието за интимност.

Странни причини за ниско либидо

Хранене в леглото

Още един вреден навик в ежедневието, който може да повлияе негативно на сексуалното желание, е храненето в леглото. Колкото и да сте внимателни, докато ядете нещо в леглото, по чаршафите винаги остават остатъци от храна, мазни петна, трохи, парченца, които по-скоро могат да отблъснат половинката ви, отколкото да повишат градуса на сексуалното желание.

Свързани статии

Имате деца, които спят с вас в леглото

Ако имате навика да допускате децата ви да спят с вас в спалнята или направо в леглото до вас, това също може да се окаже сериозен проблем за нивото на интимност. За всеки родител поставянето на децата на първо място е приоритет, но е препоръчително да се опитате да се фокусирате и върху връзката си.

Занемаряването на отношенията и близостта с партньора за сметка на децата може сериозно да засегне връзката ви. Това не означава да не се грижите за децата си, а да отделяте качествено време да се грижите за отношенията си.

7 неща, които всяка жена да знае за либидото си

Работите в спалнята

Ако имате навика да работите в спалнята си преди лягане, това също може да окаже негативно влияния на сексуалното желание. Колкото и привързани да сте към работата си, колкото и задачи да имате за довършване от деня, не взимайте лаптопа в леглото с вас. Това може сериозно да отблъсне партньора ви и да направи сексуалния ви живот истински провал.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Пушач ( преди 11 месеца )
Е как хем я мразиш, хем ти е в леглото?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
дсфсдфсдф ( преди 11 месеца )
- пушите у леглото. Уууух как я мразех заради товааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар