Интимно

5 вида сродни души, които срещаме

Сродната душа, която разтърсва живота ни

16.06.2023г. / 11 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за любов, вероятно няма човек, който да не мечтае да срещне сродната си душа. Според сайта Your Tango, през целия си живот ще срещнем пет различни вида сродни души и всички те ще бъдат завладяващи, запомнящи се и абсолютно необходими за растежа на душата ни. Вижте кои са.

1. Сродната душа на приятелството

Понякога срещаме човек и още от момента, в който се погледнем един друг, сякаш се харесваме. Сякаш сме го познавали през целия си живот, дори и да сме общували само няколко минути. Казваме си всичко. Можем да говорим с този човек часове наред и никога да не скучаем. Споделяш всичко за себе си и той не те съди.

Този тип сродни души всъщност ни познават по-добре, отколкото ние самите се познаваме, поради което са изключително важни в живота ни. Те ни „хващат“ по начини, по които никой друг не го прави и ни помагат да се ориентираме през всички изпитания, а и при успехи в живота.

8 вида интимност във връзката

2. Сродната душа, която разтърсва живота ни

Тази сродна душа не е някой, който идва в живота ни мирно. Тя идва, за да разтърси нещата. Предизвиква ни и ни кара да поставяме под въпрос всичко, което сме мислили, че знаем за живота. Има ясно разграничение „преди нея“ и „след нея“, когато погледнем назад към битието си и осъзнаем, че сега сме напълно различен човек от този, който сме били, в деня, в който сме я срещнали.

Този тип сродна душа може да се появи в много форми, но обикновено това е романтична връзка, която ни оставя да се чувстваме така, сякаш сме били „пометени като от торнадо“.

Въпреки усещането, че не знаем какво се е случило, тъй като „пътуването“ е било толкова забавно, когато е започнало, красотата на този тип сродна душа е, че е като внезапна силна буря, която удря и оставя след себе си разпилени парчета, но след нея времето е по-ясно и свежо.

Защо той се отдръпва от вас, въпреки че ви харесва?

3. Сродната душа на любовника/аферата

Тези хора не остават в живота ни завинаги, но идват като любовници и обикновено приемат формата на наистина красива връзка за определен период от време. Те може да са първата ни любов, афера, която сме имали, докато сме били с някой друг, или просто любовник, с когото сме имали неангажираща връзка.

Тези сродни души са предназначени да бъдат в живота ни за определен период от време, за да ни научат на неща за нас самите и на други важни уроци, които ще бъдат значими по-късно в живота ни.

Обикновено този тип връзки не започват с чувството за „незабавна връзка, пеперуди в стомаха“, което смятаме, че трябва да почувстваме с потенциален партньор, но с течение на времето се изгражда и връзката се превръща в нещо сериозно и значимо.

Сродните души като тази често остават в добри отношения и стават приятели след края на връзката ни, осъзнавайки и признавайки колко много ги е научил другият човек. Следователно тази „душевна връзка“ продължава цял живот, въпреки че романтичната част от динамиката избледнява.

Знаци, че ви харесва, но не е влюбен

4. Напълно непознат

Този тип сродна душа идва под формата на много кратка среща с някого, когото не познаваме. Може да е човек, който срещаме навсякъде – в самолет, на парти, във фитнеса и т. н. Обикновено усещането е, че вече сме се срещали, изглежда ни познат. Обменът е кратък, но интимен.

Свързани статии

Тази сродна душа обикновено казва нещо, което трябва да чуем в момента, потвърждава нещо, което сме чувствали, или ни тласка в посока, в която трябва да вървим, но се страхуваме.

В дълбините на душата си знаем, че срещата е означавала нещо, въпреки че никога повече не се виждаме.

5. Божествена любовна сродна душа

Това е сродната душа, която всеки от нас желае да има, да я срещне. И ако имаме достатъчно късмет, ще изживеем живота си заедно. Тази сродна душа е познаването, усещането, интензивната връзка, доверието, дълбокото приятелство и необикновената, омагьосваща, дълбоко вкоренена любов.

По материали от yourtango.com

Коментирай