Интимно

5 знака, че правите прекалено много компромиси във връзката си

Липсата на цели извън връзката ви е показател за това

07.07.2023г. / 09 09ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Взаимоотношенията не са константна величина. Те се променят и преминават през много периоди. В повечето от случаите сякаш ние, жените сме тези, които са по-взискателни и постоянно се опитваме да подобрим и усъвършенстваме както себе си, така и връзката си. Често пъти сме склонни да изпадаме в задълбочени размисли относно отношенията ни с другия и пътя, по който те вървят. Мислите ли, че правите прекалено много компромиси? Ето и някои от признаците за това:

Никога не получавате това, което искате

За съжаление, това е тъжната истина. Ако сте във връзка, в която усещате постоянно недоволство и че сякаш буквално животът ви е контролиран от другия, вероятно правите прекалено много компромиси със себе си. Може би партньорът ви ви манипулира и контролира ако усещате, че не можете да изразите недоволството си поради последствията, които ще следват от това. Заради огромното количество компромиси, които правите постоянно, вероятно чувствате, че нито една ваша нужда не е задоволена – нито физически, нито емоционално, нито дори сексуално.

Престанали сте да правите нещата, които обичате

Още един знак, който показва, че правите прекалено много компромиси е ако заради партньора си сте се отказали от дейности и хобита, които преди това сте практикували. Ако той ви каже, че дадено ваше любимо занимание не е за вас, или че не му харесва, че го правите, просто му кажете „не“ и продължете да правите това, което ви вълнува. Не позволявайте на никого да ви разубеди да правите това, което обичате. Обърнете внимание на това как се държи партньорът ви и как реагира. Не забравяйте, че не бива да променяте себе си и това, което сте, заради една връзка. Ако го направите, рискувате да позволите на компромисите да превземат взаимоотношенията ви. Не забравяйте, че връзката е двупосочна улица.

Не се чувствате себе си

Свързани статии

Ако правите компромиси, като например – дали да посещавате курс или пък колко често да излизате с приятели без партньора си, вероятно давате прекалено много от себе си. Знак за това е и ако започнете да се чувствате отпаднали. Колкото и клиширано да звучи, ако преди връзката си вие сте имали приятели, интереси, независимост, работа, а към настоящия момент се оказвате без нито едно от тези неща, то вие сте се отказали от прекалено много и с една дума – дори донякъде сте се предали. Има вероятност да сте се превърнали в угодник на хората и по време на този процес да сте пожертвали всичко, което е било важно и обичано от вас.

Вече не харесвате това, което виждате в огледалото

Ако сте във връзка, която не е здравословна за вас, има вероятност да изоставите грижите за себе си, тъй като умът ви е прекалено зает с всички неща, които трябва да свършите, за да продължите да правите всички щастливи. Сигурно правите компромис и не отделяте дори малко време за себе си и предпочитате да не правите нищо, което не е свързано с връзката ви. Поставянето на всички над самите вас и собствените ви нужди, е ясен знак, че правите огромен компромис със себе си. Да мразите себе си със сигурност не е най-доброто чувство на света – трудно ви е дори да се погледнете в огледалото, защото знаете, че сте се превърнали в човек, с когото не се гордеете. Животът ви е изпълнен с това да се грижите за чувствата на някой друг и за това да го направите щастлив през цялото време, докато вие страдате вътрешно.

Нямате цели извън връзката ви

Свързани статии

Да намерите партньор и да свържете живота си с някого със сигурност са страхотни цели в живота, но какво се случва щом ги постигнете? Дали не изоставяте мечтата си да пътувате в екзотична държава или пък да започнете собствен бизнес? Или пък просто да се издигнете в кариерата си? Всички тези събития могат да са свързани с вашето лично усещане за щастие. Може би не искате да си признаете, но всички те зависят единствено и изцяло от вас. Често пъти хората не осъзнават колко несигурни могат да станат когато единственото, върху което се фокусират е връзката. Ако се чувствате гузни, че имате други цели, които не са свързани със взаимоотношенията ви, съветваме ви да изследвате това чувство. Дали то е породено от това, че партньорът ви не ви подкрепя? Или пък мислите, че няма как да сте във връзка и същевременно да имате невероятна кариера? Запомнете, че е напълно възможно да имате здравословна връзка и да преследвате мечтите си.

 

Коментирай
Здраве и красота