Интимно

Какво може да накара един мъж да се отдръпне от връзката?

Страх от загуба на свобода

21.09.2023г. / 10 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма жена, на която да не ѝ се е случвало да започне любовни взаимоотношения и мъжът в даден момент да се отдръпне. Чувстваме се предадени, често биваме оставени без отговор, търсим причината само в себе си.

Какво може да накара един мъж да се отдръпне от връзката? Вижте някои възможни причини.

1. Не е сигурен в истинските си чувства. Обикновено това е една от най-честите причини, поради които мъжете се отдръпват. Много изследвания разкриват, че мъжете се влюбват по-бързо от жените. Така че дори когато си мислите, че всичко във връзката ви върви гладко или се развива добре, вашият партньор може да се почувства откъснат, защото не е сигурен какви са истинските му чувства към вас или взаимоотношенията ви.

2. Страх от обвързване. Той може да се дължи на редица причини, включително чувство на натиск, страх от отговорност или претоварване от отговорности. Страх дали ще оправдае вашите очаквания или може да ви разочарова и вие да поискате раздяла, а това да го нарани.

Ако той прави тези 4 неща, значи гледа на вас сериозно

3. Травма от миналото. Има вероятност мъжът, с когото се срещате или имате връзка да е бил в лоша връзка или в поредица от такива. Виждайки, че между вас нещата стават сериозни, защитната му страна се активира и той се отдръпва, за да не бъде отново наранен.

4. Стрес. Мъжете и жените се справят със стреса по различен начин. Освен това причините за стреса също могат да бъдат различни. При мъжете стресът може да се появи поради работа, финансови проблеми, семейство или нещо съвсем различно. Стресът може да е причина той да се отдръпне от вас, докато разреши ситуацията си.

5 съвета за презареждане на любовта

5. Не е готов. Вероятно ви се е случвало да започнете любовни взаимоотношения с даден мъж, всичко да върви помежду ви прекрасно и той в един момент започва да се държи странно, отдръпва се, особено след разговори за взаимоотношенията ви. Той не е готов! Може да му е хубаво с вас, но не е готов за подобен ангажимент и иска да го карате по-леко.

Свързани статии

6. Страх от загуба на свобода. Няма човек който да не цени личната си свобода. При мъжете това чувство е по-силно изразено. И когато на моменти усеща, че тази свобода ще му бъде отнета, той прави един ход назад.

Ако чувствате тези 5 неща, значи не го обичате

7. Несигурност и съмнения в себе си. Често несигурността, комплексът за малоценност и съмнението в себе си излизат на преден план, когато срещнем партньор, който силно ни впечатлява, който може би се отличава от предишните ни партньори. Съмненията дали е достоен за вас, могат да го накарат да приключи взаимоотношенията.

8. Не вижда бъдещето си с вас. За него е много приятно да сте заедно, да се забавлявате и т. н., но ви вижда като временно забавление, а не като партньорка за сериозно обвързване.

Коментирай
Свободно време