Интимно

13 признака, че се отделяте емоционално от партньора си

Сексът се е превърнал в рутина

19.10.2023г. / 15 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка започва с еуфория и мисъл, че сме намерили своята сродна душа и партньор за цял живот. Но времето минава, страстите започват да улягат. Двойката преминава през различни житейски ситуации, които са изпитание за нея. Докато не настъпи моментът,, в който осъзнавате, че вие сте се променили към човека до себе си, към тези взаимоотношения. 

Трудно ви е да определите. Дали пък не се отдалечавате от партньора си емоционално? 

Вижте 13 признака. 

1. Все по-малко се вълнувате от това какво партньорът ви иска да ви сподели, особено за неща, свързани с това как е преминал денят му/ѝ. 

2. Не чувствате нужда да споделяте тревогите или радостите си с него/нея.

3. Все по-рядко ви липсва, когато го няма – когато например е заминал в командировка, друго лично пътуване. 

4. Чувствате се като задължени да правите някои неща във връзката ви, които преди са ви доставяли удоволствие. Това може да са семейни събирания и отговорности и т. н.

Свързани статии

5. Подсъзнателно саботирате връзката си. Емоционалното отдалечаване може да е симптом на по-дълбок проблем. Например може да означава, че се страхувате от истинска връзка или не сте влюбени.

6. Карате се за дребни неща. Емоционалното отделяне почти винаги ни кара да се дразним на половинката си за най-малкото, често се оказва и че няма за какво.

7. Любящото приемане се е превърнало в раздразнени въздишки. Вече всяко действие, думи или дори навик са станали нетърпими за вас.

8. Наблягате повече на другите си взаимоотношения, като тези с приятели, колеги, роднини. Избягвайки да задълбочавате любовната си връзка, вие влагате усилия в други взаимоотношения. 

9. Все по-често се питате дали това е вашият човек, дали с този партньор наистина може да сте щастливи в бъдеще.

Свързани статии

10. Емоциите на любимия човек сякаш вече не ви трогват. Един от най-явните признаци на емоционално отделяне във връзката е, когато ви е все едно дали човекът до вас е щастлив или нещастен.

11. По време на спор сте апатични. Начинът, по който партньорите се карат, може да каже много за вашата ситуация. Когато единият е безразличен, то той няма желание да проведе конструктивен разговор.

12. Все по-рядко се случва да изразявате обичта си към партньора. Липса на интимност, привързаност, липса на усилия... Всичко това е знак за емоционално откъсване.

13. Сексът се е превърнал в рутина и все по-рядко имате желание той да се случва помежду ви. Това е сигурен знак за емоционално отдалечаване, тъй като в началото на връзката обикновено желанието за този вид интимност е повишено.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 6 месеца )
kasta bez komin ne ee kasta vraska bez drazgi ne ee vrazka ima dert ima jivot nema dert nema jivot
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 6 месеца )
Свободно време