Интимно

5 причини сексуалният ви живот да страда

Кои навици пречат на либидото и редовната физическа близост

27.10.2023г. / 10 00ч.
Илияна Николова
5 причини сексуалният ви живот да страда

Сексуалният живот зависи от много фактори. Той може да страда не само заради липса на любов и страст. Ако сте във връзка, но интимният ви живот не е редовен и имате проблеми в секса, някои причини в ежедневието ви може да се окажат пречка за пълноценен сексуален живот. 

Кои са 5-те най-често срещани причини сексуалният ви живот да страда?

Липса на сън, раздразнителност

Недостатъчният сън и липсата на качествена почивка влияе зле на либидото. Ако не спите достатъчно и сънят ви е разкъсан, не е дълбок и се будите често, всичко това ви прави раздразнителни и без никаква енергия

А сексуалното желание изисква енергия и добро настроение. Ако те липсват, вероятността да имате редовен и здравословен сексуален живот е малка. 

Свързани статии

Страдате от наднормено тегло 

Наднорменото тегло може да повлияе негативно на сексуалния живот. То не само понижава самочувствието ви, но може да ви накара да сте по-трудно подвижни, да се задъхвате по-лесно, като в крайна сметка да ви накара да се откъснете от желанието за секс. 

Работохолик сте 

Ако сте прекалено заети и погълнати от работата си, това също може да накара сексуалния ви живот да страда. Работохолизмът причинява емоционално откъсване от партньора, а и също толкова осезаема раздразнителност, както при безсъние. 

Освен това, ако сте постоянно погълнати от работата си, това може да предизвика емоционално отдалечаване у партньора ви и да причини неразбирателства във връзката. 

Пиете алкохол всяка вечер 

Алкохолът пречи на сексуалността и представянето в леглото. При мъжете това е особено застъпено, защото може да повлияе негативно на еректилната функция. При жените алкохолът може да предизвика ниско либидо. 

Прием на лекарства 

Някои медикаменти могат да понижат либидото или да предизвикат липса на сексуално желание. Възможно е и да понижат способността за физически добро сексуално представяне, което да повлияе интимността в дългосрочен план. 

Сред тези медикаменти са антидепресанти, лекарства за високо кръвно налягане, лекарства за отпушване на носа, антихистамини. 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време