Интимно

8 тайни на страхотния секс

Обърнете внимание на диетата си

29.09.2023г. / 08 00ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Плътските удоволствия не са само за забавление. Те са и една от най-висшите форми на общуване. Всеки път, когато сте с партньора си, вие му отделяте не само време, но и емоция. Ето защо, ако искате да превърнете секса в наистина запомнящо се изживяване, в следващите редове ви споделяме някои от тайните как да направите това. Ето ги и тях:

Правете секс

Звучи странно, нали? Но колкото по-често се отдавате на забавления под завивките, толкова повече желание ще имате да го правите. Понякога няма да сте в настроение, когато партньорът ви е, но в такива случаи го помолете да отдели малко повече време за любовната игра и не след дълго ще влезете „в ритъм“ и ще можете да си прекарате страхотно.

5 съвета за презареждане на любовта

Мастурбирайте

Освен удоволствие, мастурбацията може да ви донесе и ползи за здравето, в това число – намаляване на риска от определени заболявания и дори повишаване на удовлетворението ви по време на секс. Мастурбацията е нещо, което трябва да продължите да практикувате, дори когато редовно правите секс с партньор. Глория Брейм (доктор, клиничен сексолог) споделя, че самозадоволяването трябва да стане редовна част от вашата рутинна лична грижа, нещо като миенето на зъбите. „Мастурбацията е част от здравословния сексуален живот“, казва Брейм. „Тя е напълно безопасна и безобидна.“

Какво да очаквате от секса, след като навършите 40 години

Не чакайте вечерта, за да правите секс

За съжаление, често пъти се случва така, че работните задачи и ангажиментите около домакинството ви изтощават и това се усеща най-много вечер. Може би има моменти, в които искате само да гледате неангажиращо в екрана на телевизора или телефона. Ето защо, вместо да се чувствате гузни пред себе си и пред партньора си, променете рутината. Забравете за стереотипите и разпалете огъня на страстта сутрин, веднага след работа или пък по време на любимото ви вечерно шоу.

Как да станете по-добри в секса

Обичайте тялото си

Нима има по-лесен начин да правите невероятен секс?! Ако се чувствате добре в кожата си и сте уверени, няма как партньорът ви да не разбере това. Запомнете, че когато говорим за секс, формата на тялото рядко има значение. Единственото, което е важно е вашето настроение и желание. Ако изпитвате трудности да се възбудите, можете да си вземете дълъг, релаксиращ душ и да помолите партньора да ви направи масаж. Това със сигурност ще ви накара да се настроите за секс.

5 червени флага, за които да следите по време на секс

Споделете това, което желаете

Сексът се подобрява драстично, когато можете да кажете на партньора ви какво желаете в леглото. Дори ако се познавате от доста време, не очаквайте, че той може да чете мислите ви. Не правете грешката да мислите, че щом той ви обича, би трябвало да знае какво харесвате. Това не е точно така. Когато наистина обичате някого, вие можете да му кажете от какво точно имате нужда в конкретния момент.

Защо нямате желание за секс? 10 възможни причини

Планирайте

На пръв поглед планирането на секса може да ви звучи като нещо безумно. Да, със сигурност е добре сексуалният контакт да е нещо спонтанно, но колко често сте усещали, че просто не ви остава време за него? За да си създадете настроение на очакване и дори трепет – планирайте. Така ще покажете на партньора си, че все още го желаете и че полагате усилия, отделяйки му специално внимание.

6 нови неща, които да пробвате в секса

Обърнете внимание на спорта и диетата си

Здравословната диета и питателната храна ще ви помогнат да бъдете във форма и да сте по-енергични. Редовните физически упражнения пък ще ви направят по-издръжливи. Така ще се наслаждавате на секса по-дълго и ще можете да го правите по-често. За да повишите либидото си, добавете към менюто си тъмен шоколад, кедрови ядки, аспержи, орехи, вино и др.

6 двойки зодии, които имат най-страстните връзки

Спете достатъчно

Недостатъчното количество сън ще ви накара да се чувствате изтощени и отпаднали. Освен това безсънието може да попречи на физическата ви издръжливост и да отслаби мозъчната ви функция, карайки ви да се чувствате уморени и незаинтересувани от секса. Ето защо, уверете се, че си давате достатъчно почивка – така ще бъдете по-енергични и ще изпитвате по-голямо желание за плътски удоволствия.

7 начина да сте секси у дома

Коментирай