Интимно

5-те най-големи убийци на мъжката страст

Постоянно се карате за пари

08.12.2023г. / 06 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Въпреки че може би тайно се надявате, че вашата връзка с любимия ще е неразрушима, колкото повече време минава, може би установявате, че това може и да не е така. Стресът, работата, ежедневните отговорности, свързани с децата и домакинството – всички тези неща могат да се окажат сериозни изпитания за вашите взаимоотношения.

Ако усещате, че лека-полека страстта напуска спалнята ви, коренът на истинските проблеми може да се намира далеч от нея. Кои са най-големите убийци на мъжката страст? Ето и някои от тях:

Критикувате често партньора си 

Можете да убиете страстта в една връзка, ако сте от хората, които са склонни да критикуват другите. Ако сте перфекционисти и се стараете да изглеждате добре, може би искате същото и от партньора си. Няколкото му килограма, отпуснатото коремче или пък оредяващата коса – всичко това не би трябвало да са фактори, които да пречат на вашата връзка. Опитайте се да бъдете по-мили. Представете си как най-добре бихте искали да се отнасят към вас и се постарайте вие също да се отнасяте така с човека до вас. Можем да кажем, че това важи не само за външния вид, а и за всичко останало. Ако се оплаквате от закуската, обяда и вечерята, приготвени от половинката ви, или пък сте недоволни от нещо друго, можете да се обзаложите, че по-късно няма да имате страстна вечер в леглото.

Свързани статии

Позволявате на обстоятелствата да застанат между вас 

Работа, училище, деца, пазаруване, готвене, чистене, сън… точно както правим с други области от живота си, ако искаме страстна връзка, трябва да отделим време за това. Ако вие или вашият партньор сте в настроение, но нямате достатъчно време, защото трябва да отидете на работа, все пак отделете малко и се насладете на интимността си. Ако наистина искате по-страстна връзка, търсете всяка възможност за това. В едно шест месечно проучване за удовлетворението от брака изследователи са открили, че очакванията на мъжете и жените за количеството интимност и качеството на съвместния им живот като младоженци действат като самосбъдващо се пророчество за по-късен етап от брака им. Ако са очаквали да прекарват добре времето си заедно, това се е случвало впоследствие. Разбира се, че не трябва да разчитате само на позитивната настройка, но не позволявайте на обстоятелствата от живота ви да разрушат връзката ви. 

Свързани статии

Постоянно се карате за пари 

Може би си спомняте колко по-добро беше финансовото ви състояние преди вашата връзка. Въпреки това, когато сте във взаимоотношения, в повечето случаи ви се налага да споделяте парите си. Ако партньорът ви пък не изкарва достатъчно, това може да ви накара да бъдете язвителни и да използвате всяка възможност, за да му го напомните. Но ако наистина обичате този човек, постарайте се да не позволите на финансовите ви проблеми да внесат смут във връзката ви. Бъдете подкрепящи и насърчете любимия си да опита нещо ново, да се преквалифицира или пък да потърси по-доходоносна работа. Скандалите, свързани с пари могат да подействат като „студен душ“ на мъжката страст и желанието на мъжа за секс. 

Свързани статии

Напълнели сте 

Със сигурност съвременните жени са изложени на допълнителен стрес, свързан с това как трябва да изглеждат. Излишните килограми могат да са само външна проява на хормонални промени и лоши хранителни навици, но те могат да действат и като същински „стоп бутон“ на страстта. Но това се отнася както за партньора ви, така и за вас. Затова спрете да си измисляте оправдания! Бъдете честни със себе си. За да започнете да тренирате и да се храните добре, нямате нужда от скъпа екипировка или пък специални храни. Можете просто да карате колело, да се разходите или да отделите малко време и да потанцувате сами у дома. Спрете да пиете кофеинови напитки, гответе храни с ниско съдържание на мазнини, добавете повече зеленчуци, използвайте зехтин екстра върджин, пийте повече вода през целия ден и прибавете пресни плодове към вашата диета. Не е нужно да променяте изцяло живота си, но няколко дребни промени наистина биха могли да променят отношенията ви, да ви накарат да изглеждате по-добре, да повишите енергията си и да си поставите нови цели. Повярвайте – вашият партньор ще оцени усилията ви и ще забележи промяната. 

Свързани статии

Не се грижите за страстта между вас 

Страстта не се случва просто така. Ако искате да имате наистина „гореща“ нощ под завивките, трябва да има нещо, което да я „запали“. Ако просто очаквате половинката ви да ви желае, ще трябва да се постараете поне малко за това. Опитайте се да изчистите съзнанието си от всичко, което ви напряга и затормозява. Съсредоточете се върху това колко силно желаете партньора си и се опитайте да бъдете на вълните на страстта. Спомнете си какво ви привлече у него в началото на връзката ви и изживейте отново тези емоции. 

Коментирай
Здраве и красота