Интимно

По какво личи, че давате повече, отколкото получавате във връзката

Знаците на небалансираните отношения

25.12.2023г. / 07 00ч.
Илияна Николова
По какво личи, че давате повече, отколкото получавате във връзката

За да бъде една връзка щастлива, тя трябва да е преди всичко балансирана. В нея партньорите трябва да се чувстват равностойни. Когато единият раздава всичко от себе си, а получава много по-малко, отколкото заслужава, това се превръща в проблем, който с времето нагнетява все повече напрежение. 

Ако се чувствате по този начин, но не сте сигурни как да определите дали раздавате прекалено много от себе си, вижте кои са признаците, че го правите.

По какво личи, че давате повече, отколкото получавате във връзката?

Партньорът ви не се интересува от вас 

Ако усещате, че за партньора ви са важни преди всичко неговите интереси, а не вашите, това ви кара да се чувствате зле. Ако той не ви пита как е минал денят ви, не се съобразява с желанията и нуждите ви, това ви потиска и ви кара да се чувствате маловажни. В същото време вие полагате старание да давате всичко от себе си за връзката. 

Винаги вие сте тези, които се извиняват 

Ако непрекъснато се чувствате сякаш имате вина за всичко, която партньорът ви ви вменява, това означава, че вие сте тези, които давате повече от себе си, а не той. Проблемите и конфликтите в много случаи имат две страни. Затова и двамата партньори трябва да поемат своята вина, да се извиняват, когато това се налага. 

Свързани статии

Пренебрегвате плановете и желанията си заради неговите 

Още един признак на едностранчивост в отношенията е пренебрегването на собствените си нужди, цели и желания за сметка на тези на партньора. Ако постоянно се съобразявате с това, което той иска и за което настоява, като потискате собствените си нужди, това показва, че не получавате достатъчно във връзката. 

Вие правите комплименти, но никога не получавате такива 

Всеки човек се нуждае от похвала, когато я заслужава. Излишните ласкателства не са важни. Важно е, когато истински заслужавате комплимент, да го чуете от партньора си. Но ако винаги вие сте тези, които отчитат поводите за комплимент към партньора, а не получават такива, това е много лош знак на едностранчивост в отношенията и пренебрегване на вашите успехи. 

Неговите приоритети са по-важни от вашите 

Би било прекрасно приоритетите ви да са абсолютно сходни, за да се радвате на баланс и хармония. В много случаи обаче приоритетите на хората се различават и това не би било драма, ако и двамата се съобразявате с важните неща за другия. Ако обаче приоритетите на партньора ви винаги са по-важни от вашите, това показва, че вие давате много повече от себе си, отколкото получавате. 

Коментирай