Интимно

13 причини за влошена интимност

Подложени сте на огромен стрес

10.01.2024г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Интимността в любовните взаимоотношения е част от фундамента им. Интимността е не само секса, тя се отнася и до моментите, в които не го правим. Споделяне, милване, целувки, друг вид близост, който също подхранва отношенията. В началото на любовната връзка партньорите полагат повече усилия по отношение на интимността. Изразяват себе си в дълбочина, любопитни са един към друг. 

Но с времето интимността сякаш изчезва. Дори и партньорите, които са се чувствали обичани и подкрепяни могат да се отдалечат един от друг. Вижте 13 възможни причини за намалена интимност в една връзка. Идентифицирането им е важно, за намирането на решения, особено ако държим на взаимоотношенията ни. 

1. Вие сте супер критични към всяко малко нещо, което вашият партньор прави или казва.

2. Във връзката ви често се ползва манипулация или сплашване, доминиране, за да може единият или дори двамата да успеете да постигнете своето.

Свързани статии

3. Единият от вас крие истинските си чувства, а това определено вреди на интимността.

4. Не споделяте нищо ново с партньора си или той с вас. Комуникацията в една връзка е важна част от интимността.

5. Подложени сте на огромен стрес и двамата или само единият от двойката.

6. Ниско самочувствие. Проблемите със самочувствието и това как изглежда тялото не засягат само жените. 

Свързани статии

7. Липса на ухажване от страна на партньора ви.

8. Липса на нефизическа интимност. Липсата на интимност в брака или любовната връзка не е само липса на секс. Липсата на интимност по отношение на емоционална подкрепа от страна на единия партньор може да доведе до сериозни проблеми.

9. Скука. Сексът може да стане скучен, ако партньорите не полагат усилия в това да разнообразят сексуалния си живот, да бъде той вълнуващ, забавен.

10. Форма на отплата или наказание. Може да се наложи да започнете да се тревожите за ефектите от липсата на интимност в една връзка, ако единият или двамата партньори в крайна сметка се въздържат от секса като форма на наказание за лошо поведение от партньора си.

Свързани статии

11. Липсата на секс във връзките също може да се дължи на фактори, свързани с възрастта. Нечии хормони и физика могат да бъдат изправени пред определени възрастови промени.

12. Несъответстващо либидо. То се отнася до разликите в сексуалното желание между партньорите. Когато единият партньор има значително по-високо или по-ниско сексуално желание от другия, това може да доведе до разочарование, комуникационни предизвикателства и т. н.

13. Житейски преходи. Преходи в живота, като преместване, смяна на работа или финансови затруднения, могат да нарушат сексуалния живот на двойката.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време