Интимно

Как да бъдете по-добра съпруга? Няколко лесни съвета  

Отделяйте време за срещи 

31.01.2024г. / 15 53ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бракът не е само законно обвързване, а заявяване на намерение – пред вас и всички останали. Заветното „Да“ изразява вашето желание да бъдете заедно с партньора си, без значение от обстоятелствата. Колкото и да е трудно, усилията, които полагате за вашата връзка, ще ви се отплатят. Запомнете, че вие сте отговорни за собственото си щастие. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко съвета как да бъдете по-добра съпруга – за доброто не само на партньора си, но и на себе си. И така:

Поддържайте заедно здравето си 

Добрите взаимоотношения могат да ви осигурят по-дълъг и здравословен начин на живот. Ако искате да бъдете по-добра съпруга, можете да насърчите и съпруга си да спортува и да се храни добре. Можете дори да опитате да направите това заедно. Полагайте усилия за психическото и физическото си здраве. Можете да започнете лека диета, да ходите на фитнес или да посещавате семеен терапевт заедно със съпруга си. Каквото и да изберете, ще ви помогне да заздравите връзката си и да се развиете като личности. 

Свързани статии

Обичай себе си 

Това може би е един от най-важните съвети, които можете да получите за вашия съвместен живот. Не можете да се научите как да бъдете добра съпруга и жена, ако първо не обичате и не оцените красивото си аз. Само когато човек наистина обича всички свои качества и недостатъци, той може да обича друг човек. Ако сте добър приятел на себе си, ще бъдете добра съпруга, партньор и приятел и на човека до вас.

Погрижете се за семейството на партньора си 

Понякога взаимоотношенията могат да бъдат сложни и предизвикателни, особено когато трябва да се приспособявате към това да сте част от ново семейство. Тази ситуация може да бъде една идея по-лесна, ако съпругът ви вижда, че ви е грижа за семейството му. Това ще му покаже вашата емоционална и грижовна страна. Това дори може да го насърчи да се грижи за вашите близки.

Свързани статии

Признавайте грешките си 

Бъдете смирени и признавайте, когато направите грешка. Част от това да се научиш да бъдеш добра съпруга и жена е да поемеш отговорност за своите действия и недостатъци. Въпреки че може да възприемете това като удар по гордостта ви, признаването на грешките ще ви помогне да поставите добра основа за брака ви, която не се базира на сравнение или пък състезание. 

Нека спалнята ви бъде място за романтика 

Погрижете се да премахнете телевизорите, лаптопите и устройствата, свързани с работа от спалнята. Сложете на спалнята си красиво спално бельо и покрийте прозорците със затъмняващи завеси. Запалете няколко свещи или включете дифузер с любими етерични масла. Създайте в дома си привлекателно пространство, което да е предназначено за релакс, почивка и наслада. Пуснете тиха романтична музика за фон.

Свързани статии

Впуснете се във вълнуващи приключения заедно 

Брачният живот не означава, че и двамата трябва да спрете да живеете! Прекарайте качествено време заедно и създайте трайни спомени, като правите нещо ново. Отидете на къмпинг, изкачете някой планински връх, изкачвайте скали, опитайте рафтинг или пък скачайте с бънджи. Говорете и споделяйте желанията си. Попитайте съпруга си какво има в неговия списък с желания и вижте дали някоя от мечтите му съвпада с вашите. Планирайте едноседмични ваканции или уикенди, за да се отпуснете, да се преоткриете и да релаксирате. 

Изберете вашите битки

Дебатите могат да бъдат здравословен начин да изразите мнението си и да научите нещо ново, но прекалените спорове могат да навредят и на двете страни. Когато правите забележка на съпруга си, не се притеснявайте за малките неща. Избирайте вашите битки и преди да започнете конфликт, запитайте се: „Ще реши ли нещо спорът или ще влоши ли нещата?“ Можете да направите списък с опасенията си, преди да преминете към разговор, коментар или спор. 

Поставете граници 

Може би съпругът ви не се интересува кои знаменитости се срещат помежду си или пък не обича последните холивудски клюки. Трябва да установите граници и да помислите какво трябва да споделяте с приятелките си и какво – със съпруга си. Но все пак се научете, че партньорът ви е ваш приоритет и преди да споделите нещо прекалено лично, помислете дали е добре първо да го кажете на партньора си. 

Свързани статии

Отделяйте време за срещи 

Д-р Александра Соломон (клиничен психолог) подчертава колко е важно да прекарвате време насаме с партньора си, особено ако сте родител или имате кариера, която заема голяма част от времето ви и общия ви живот. „Толкова е важно да запомните, че сте партньори, любовници, приятели, а не само двама души, които управляват бизнеса или пък вашето домакинство. Ако не можете да направите това вечер, заради децата и работата, тогава можете да се срещнете и през деня“, казва д-р Соломон. Въпреки че една вечер в града, придружена с изискана вечеря може да ви звучи фантастично, това не означава, че трябва да направите срещата скъпа или сложна. Ето няколко идеи за време, което да прекарвате заедно: направете си вечерна разходка из квартала; сгушете се и гледайте филм на дивана; срещнете се на обяд в парка; играйте игра за двойки.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
БГ мадър ( преди 2 месеца )
Аааа, тази статия не е за този сайт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
една ( преди 2 месеца )
Всяко мазнене, което предлагате, независимо от кого, е път към слугинаж и подчинено положение. Трябва справедливост и искреност в отношенията и разпределяне на задълженията, всичко друго са дрънканици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар