Интимно

Как да говорите с мъжа, когото харесвате?

Внимавайте в изказа си

20.03.2024г. / 15 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Добрата комуникация е от съществено значение за всеки тип взаимоотношения. В любовта връзките често се разпадат или не се стига до такива, ако комуникацията между двама души не е на ниво. Как да разговаряме с мъжа, когото харесваме, така че да ни забележи и да поиска да ни опознае повече?
Вижте 10 идеи.

1. Усмихвайте се често. Следващия път, когато разговаряте с мъжа, когото харесвате, опитайте се да бъдете ведри, усмихнати. Покажете му, че шегите, с които се опитва да ви забавлява са ви наистина забавни. Мъжете определено биват привлечени повече от жени, които са усмихнати и позитивни.

2. Спрете да фокусирате вниманието си върху това, за което той мисли. В началото на нови взаимоотношения, в които се опознаваме с някого, е съвсем нормално да мислим повече за това дали с думите и поведението си правим добро впечатление. Понякога се заблуждаваме, че отегчаваме отсрещната страна, мислим твърде много за своето представяне, а това само ни пречи. Винаги си личи, когато един мъж се радва на компанията на една жена.

3. Бъдете сдържани и грациозни. Мъжете винаги ще харесват жени, които в общуването си с тях са деликатни, показват женственост, добро възпитание, дори лека свенливост.

Свързани статии

4. Докоснете го леко по време на разговор. Според някои западни проучвания, мъжете неволно започват да проявяват по-голям интерес и да флиртуват повече с жени, които едва доловимо ги докосват по време на разговор.

5. Накарайте го да покаже своята мъжка страна. Ако има нещо, което един мъж наистина иска, то е да се чувства мъжествен. Има много начини да го накарате да се чувства така по време на разговор, като например да ви отвори бутилката с вода или да направи нещо друго, дори малко, но да се окаже във ваша помощ.

6. Направете му комплимент. Всеки би се почувствал приятно, ако получи комплимент. Комплиментът към мъжа, когото харесвате, може да не се отнася само до неговата визия. Може да е нещо свързано с постижение, избора на заведение, което е избрал, за да се видите и т. н.

7. Внимавайте в изказа си. Дори и да познавате мъжа, когото харесвате от известно време, да сте успели да се сближите, внимавайте за начина ви на изказ. Никой мъж не би искал да има до себе си жена, която когато говори звучи като с ниска култура, произнася някои думи с обърнато ударение и т. н.

Свързани статии

8. Бъдете откровени с чувствата си. Мъжете определено нямат най-добрата интуиция и често не обръщат внимание на чувствата на жените. Ако се чудите как да говорите с мъжа, когото харесвате за емоциите си, в случай, че усещате, че и той има интерес към вас, то бъдете директни. Може да го направите по фин и закачлив начин, например когато се смеете на негови шеги да му кажете „Забавен си. Харесвам те.“.

9. Бъдете загадъчна и не му пречете да ви „преследва“. Мъжете харесват играта на преследването, особено в първите седмици и месеци от флиртуването. Не споделяйте всички интересни неща за себе си още в началото. Оставете го да ви „изследва“, да има повече желание по-често да се вижда с вас. Разбира се, това не означава да сте твърде прикрити, а да бъдете част от неговата игра.

10. Бъдете палави. Да, мъжете харесват срамежливи жени, нежни, ведри. Но понякога по време на разговор е хубаво да покажете и една ваша палава страна, съвсем леко.

Без вулгарности. Просто лека закачка в процеса на разговора, вие сама ще усетите къде забавата и сериозността в комуникацията могат да се срещнат и какво точно да кажете.

Свързани статии

Коментирай