Интимно

10 признака, че сте само съквартиранти

Знаците, че с любовта и отношенията ви нещо не е наред

26.03.2024г. / 07 00ч.
Илияна Николова
10 признака, че сте само съквартиранти

Много двойки, които са заедно отдавна или са женени, се потапят в ежедневието, справянето с ангажиментите, сметките, гледането на децата, разделянето на отговорностите и жонглирането измежду многото задължения, с които се сблъскват всеки ден. Така интимността и близостта някак си започват да остават на заден план, а връзката тече като на автопилот.

Неусетно връзката или бракът ви започват да приличат по-скоро на съквартирантско съжителство, отколкото на същинска любовна връзка.

Ако не сте усетили, че сте попаднали в този омагьосан кръг, но все пак се чувствате сякаш сте изгубили интимността в отношенията си, ето кои са признаците, че връзката ви е придобила „съквартирантски“ стил.

1. Липса на физическа интимност.

Трудно може да имате емоционална интимност без физическата ѝ страна. Любовната връзка е съвкупност от двата вида интимност, което ги прави еднакво важни за здравината и устойчивостта на връзката.

2. Отслабена емоционална връзка.

Не само емоционалната интимност е важна. Свързаността ви, желанието ви да сте близо един до друг, да споделяте, да говорите за себе си, а не само за сметките и проблемите е много важно за дълбочината на емоционалната ви връзка. Ако усещате, че сте изгубили тази свързаност, значи сте започнали да се държите повече като съквартиранти, отколкото като партньори.

3. Имате отделни животи.

Един от най-болезнените признаци на „съквартирантски“ стил връзка или брак е, когато и двамата сте започнали да имате отделен свой собствен живот. А единственото, което ви свързва е, че просто живеете под един покрив.

4. Избягване на конфликтите.

Конфликтите не са непременно най-лошото нещо в една връзка. Избягването на решенията и сблъсъците са още по-страшни за бъдещето на отношенията, защото показват, че сте изгубили желание и интерес да поправяте каквото и да било във връзката си.

5. Нежелание да прекарвате време заедно.

Съквартирантите живеят под един покрив, но не е задължително да споделят живота си. Не е нужно да са приятели, дори може да не разговарят помежду си, а само да споделят пространството, в което живеят. Ако вашата връзка се е превърнала в подобно съжителство, значи имате сериозен проблем.

6. Отказ да споделяте интересите си заедно.

Когато имате различни интереси и хобита, които предпочитате да практикувате без половинката си, това също е признак на съквартирантски стил в отношенията. Критикуването на интересите на другия и предпочитанието да прекарвате времето си далеч от партньора си, правейки нещата, които обичате, ви прави не партньори, не приятели, а просто съквартиранти.

7. Липса на общи планове за бъдещето.

Връзката или бракът ви са придобили съквартирантски стил, ако сте изгубили желание да правите общи планове за бъдещето. Това показва, че не виждате себе си с този човек след няколко години. Време е да преосмислите отношенията си, защото определено са поставени на кръстопът.

Свързани статии

8. Не изпитвате никаква ревност.

Ревността не е хубаво чувство, особено ако е прекалено силна и придружена с проява на притежателно поведение. Такъв тип ревност може да разруши връзката, но пък ако не съществува абсолютно никаква ревност и не ви интересува какво прави партньорът ви, това не говори добре за дълбочината на емоционалната ви връзка.

9. Липса на жестове към другия.

Когато сте се превърнали в съквартиранти, желанието ви да правите жестове, изненади, компромиси за другия рязко намалява.

10. Финансова независимост в екстремни граници.

Съквартирантите делят сметките си, за да имат финансова облага от съжителството си. Оттам-нататък животите им са разделени, дори храната в хладилника е отделно. Ако вашата връзка е започнала да прилича на подобно съжителство, имате проблем.

Коментирай
Свободно време