Интимно

Типове поведение във връзката, подсказващи депресия

Знаците, че сте в депресия и това влияе на отношенията ви

26.04.2024г. / 09 49ч.
Илияна Николова
Типове поведение във връзката, подсказващи депресия

Повечето хора вярват, че откриването на истинската любов ще ги направи щастливи и никога няма да страдат. За съжаление в живота невинаги нещата стоят по този начин. Има много причини да не сте щастливи, макар да имате връзка с прекрасен човек и отношенията ви да са безоблачни. Понякога депресията може да ви връхлети и не е задължително причината да е във връзката ви, но може да се отрази на отношенията ви.

Когато по някаква причина изпаднете в депресия, независимо дали заради отношенията ви, работата ви, трудности, проблеми, проявленията ѝ могат да проличат именно в някои типове поведение, които демонстрирате във връзката си.

Кои са тези типове поведение във връзката, които издават, че сте в депресия?

Нямате желание за интимност 

Ако сте спрели да искате да правите секс с половинката си, може би сте в депресия. Ако няма никаква видна причина, проблем в отношенията ви, конфликти и неразбирателства, които да ви отблъскват, значи причината може да е емоционална. Не е задължително да има общо с връзката ви, но може да ви тласка към интимно отдалечаване.

Лесно избухвате 

Ако сте започнали да се ядосвате на партньора си за дреболии, избухвате лесно за глупости, не можете да въздържите раздразнителността и неприязънта си към негови лоши навици например, може поведението ви да е провокирано от депресия. Когато сте силно потиснати всичко ви дразни и в най-честия случай изкарвате яда си на партньора.

Свързани статии

Изпитвате несигурност

Ако се чувствате неодобрени, несигурни, съмнявате се в любовта на половинката си, имате постоянна нужда да ви обгрижва и да ви прави комплименти, може би страдате от депресия. За да облекчите трудното си емоционално състояние е възможно да изпитвате нужда партньорът ви постоянно да доказва любовта си. Хората в депресия често се чувстват несигурни в себе си и любовта на половинката си и то без реална видима причина. Просто намират повод във всяка ситуация да тълкуват нещата сякаш са пренебрегнати умишлено от партньора си.

Изпитвате съмнения за връзката си 

Хората в депресия много често имат изкривен поглед над нещата и губят способността си да анализират адекватно ситуациите. Това ги кара постоянно да изпитват съмнения във всичко, най-вече в себе си. Съмняват се и в партньора си – дали ги обича достатъчно, дали ги одобрява, дали им изневерява. Тези съмнения в даден момент започват да превземат всяко кътче от връзката и я подкопават. Партньорът ви може да се изтощи от постоянните ви съмнения и нужда да бъдете обгрижвани и валидирани.

Ако не вземете навременни мерки, състоянието на депресия може да се влоши, което не само ще ви накара да се чувствате все по-зле, но и ще засегне всяка област от живота ви и отношенията ви с хората в него.

Коментирай