Интимно

5 начина да накарате бившия да съжалява

Избягвайте всякакъв контакт скоро след раздялата 

10.05.2024г. / 05 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте от малцината късметлии, може би сте се разделили с бившия си приятел цивилизовано и все още поддържате приятелски отношения. Но в повечето случаи става точно обратното – някогашната любов се превръща във война.

Искате ли да накарате предишния си партньор да съжалява, че сте се разделили? Ето и няколко съвета как да направите това:

Станете по-добра версия на себе си 

Бъдете честни и признайте пред себе си – защо смятате, че любимият ви е напуснал? Може би сте спрели да спортувате, отпуснали сте се и вече не сте толкова привлекателни? Само вие знаете какво е привлякло вашия партньор и защо той е бил очарован от вас в миналото. По същество всяка промяна към по-лошо може да доведе до раздяла. Преди раздялата, партньорът ви може да каже нещо от сорта на: „Вече не те разпознавам“ или „Ти не си същият човек, с когото излизах“.

Най-честите причини за раздяла са: развитие на досадни или вредни навици; напълняване или отслабване; флирт с други; лъжи или пък изневяра. За да върнете любимия човек, можете да коригирате специфични недостатъци, независимо дали става дума за външен вид или поведение (например пушене). Промяната към по-добро е не само най-добрият начин да накарате бившия ви да иска да се съберете отново, но също така ще подобри самочувствието ви и вероятно здравето ви.

Свързани статии

Насладете се на свободния си живот 

Вероятно си мислите: „Как мога да се наслаждавам на живота, ако постоянно мисля за бившия си и имам проблеми със съня и концентрацията?“ И така, ето ви един контравъпрос – харесва ли ви да сте в тази емоционална дупка, губейки бавно вкуса си към живота?

Бързото ви възстановяване след раздялата ще озадачи бившия ви приятел и ще го накара да се почувства заинтригуван. Така че може би е време да промените отношението си и да започнете отново да водите пълноценен живот! Опитвайте нови неща, забавлявайте се, осъществете дългоочакваните ваканции, съобразявайки се само със самите себе си!

Грижете се за себе си 

Докато държите на миналото, вие сте емоционално зависими от бившия. Вие създавате ситуация, в която други хора да контролират чувствата ви. Вместо това, започнете да се наслаждавате на това, което правите и на това, което сте. Направете нещо забавно. Практикувайте нови неща като свирене на китара, рисуване или пък туризъм.

Бъдете добри към себе си и се научете да виждате вътрешната си красота – тази, която бившият ви не е забелязал. С течение на времето положителните ви страни ще станат видими за всички около вас. И ако след това бившият ви приятел или приятелка не иска да ви върне, запомнете – той не е достоен да ви има и никога няма да ви направи щастливи.

Свързани статии

Преодолейте емоционалните спадове 

Първата стъпка е да се уверите, че сте емоционално стабилни. Разбира се, никога не е лесно да преодолеете една голяма и значима връзка. Но ако крайната ви цел е да видите, че бившият ви съжалява за раздялата с вас и ви иска обратно, трябва да останете силни. Дайте си достатъчно време да скърбите, защото когато предприемате следващите стъпки, трябва да сте в най-добрата си форма, физически и емоционално. Потърсете терапия и помощта на приятели и близки членове на семейството, ако е необходимо. Уверете се, че сте преминали най-лошата фаза на раздялата и можете да мислите ясно и да вървите напред.

Следвайте правилото: „Без контакт“

Това е задължително, независимо дали искате обратно вашия партньор или пък искате да го превъзмогнете. Запомнете – трябва да прекъснете всякакъв контакт. Без обаждания, без текстови съобщения, без снимки, без организиране на случайни срещи, без ровене в акаунтите му в социалните медии (въпреки че това технически не се брои за контакт, защото има същия вреден ефект). Проучванията са установили, че продължаващият контакт с бивш може да наруши емоционалното възстановяване.

Раздялата може да предизвика много объркващи емоции и да е причина да загубите добрата си преценка през това време. Помнете, че имате нужда от време и пространство, за да се детоксикирате от всичко, което ви се е случило. Вашият контрол върху реакциите ви е много по-слаб след раздяла, а това може да ви накара да правите неща, които саботират шансовете ви да получите това, което наистина искате – да си върнете бившия (или може би да продължите напред).

Свързани статии

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 седмица )