Интимно

3 урока за любовта, които повечето жени научават късно

Вижте кои са

19.05.2024г. / 15 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът редовно ни поднася всякакви уроци. Все различни. Любовните също не ни подминават. Човекът по природа сякаш обича да не забелязва от първия път уроците. Тогава попада отново в ситуация, която му предава същия урок. Докато не спре за миг и не осъзнае какво трябва да промени.

Колко често допускате едни и същи грешки в любовта? Вижте 3 урока за любовта, които повечето жени научават късно.

1. „Научих, че не можеш да накараш някого да те обича. Всичко, което можеш да направиш, е да бъдеш някой, който може да бъде обичан. Всичко останало зависи от тях. Научих, че колкото и да ми пука, на някои хора просто не им пука. И това не е краят на света.“ – Roger Knapp

Колкото по-рано осъзнаем това, толкова по-добре. В желанието си да бъдем обичани на всяка цена, ние жертваме автентичността си за признание, признателност или любов. И когато отсрещната страна не отвърне на емоциите ни по същия начин, започваме да си мислим, че нещо не е наред с нас, че не заслужаваме любов, че не сме достойни за обичане. Понякога ще се случва да обичаме хора, които не обичат нас по същия начин.

Истината е, че не зависи от нас да караме някого да ни обича. Но от нас зависи да бъдем най-добрата версия на себе си, за да могат хората около нас да видят и почувстват кои сме и да решат дали искат да бъдем част от живота им или не.

Свързани статии
.

2. „Хората могат да дават само техния вид любов, а не нашия вид.“ – Mignon McLaughlin 

Това е много важно послание, което трябва да научим в живота си. Всички имаме свой уникален начин да обичаме някого. Това е част от мистерията на любовта. Човек не може да даде това, което няма. Често в любовна връзка се опитваме да накараме партньора си да ни обича така, както ние обичаме него. Но не се получава.

Затова трябва да спрем да се опитваме да кажем на другите как трябва да ни обичат. Всеки трябва да бъде своето уникално аз, защото любовта е израз на собствената душа.

Както ние не можем да обичаме като тях, така и те. Разбира се това не означава да не споделяме своите нужди и желания по отношение на връзката ни.

Свързани статии

3. „Крайният урок, който всички ние трябва да научим, е безусловната любов, не само към другите, но и към себе си.“ –  Elisabeth Kubler-Ross 

Колко често във връзка любовта ни е условна, колко често съдим и критикуваме другия? Ако можехме да спрем осъжданията си един към друг, определено щяхме да изпитаме какво представлява истинската любов. Но любовта започва първо в нас, към нас самите. Ако не обичаме себе си безусловно, няма да можем да обичаме друг по същия начин. Любовта към себе си не е лукс, а необходимост, ако искаме да живеем в обичащи дълготрайни отношения.

Ето защо е важно да започнем да обичаме себе си без никакви условия и да направим същото и в любовния си живот. Разбира се, всичко това не бива да се бърка с предателството, насилието, липсата на емпатия и лоялност в любовта. Абсолютно задължително е да получаваме уважение и сигурност в една връзка.

По материали от yourtango.com

Свързани статии

Коментирай