Меню

Овесени ядки с рикота и плодове

21 февруари 2021 | 04:24 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/2 ч.ч. овесени ядки, може и без глутен
2-3 с.л. сирене рикота
20 г сурови ядки по ваш избор
сушени плодове като кайсии, сливи, стафиди, може и фурми
мед на сладост
пресни плодове по желание
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Овесените ядки може да накиснете от вечерта или да ги сварите за около 5 минути, или до омекване. Ако ще ги варите, добавете им сушените плодове, за да омекнат хубаво. Към леко охладените овесени ядки добавете нарязаните ядки, рикотата и меда, както и свежи плодове по ваше желание.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай