Меню

Крем супа от тиква с къри

19 октомври 2023 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Тиквата и ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета. 
  2. Джинджифилът и лукът се обелват и нарязват. 
  3. В голяма тенджера загрейте зехтина и добавете лука, джинджифила, чесъна, кърито, куркумата и ябълките. 
  4. Разбъркайте хубаво, след което добавете тиквата и сол, черен пипер на вкус. 
  5. Следва да налеете вода и да оставите супата да заври. 
  6. След като заври, засечете 40 минути. 
  7. Ако съставките не са омекнали достатъчно, гответе още няколко минути. 
  8. Когато тиквата е напълно сварена, махнете тенджерата от котлона и пасирайте до получаването на кремообразна смес. 
  9. За финал сипете кокосовото мляко, разбъркайте и сервирайте с белени тиквени семки и крутони. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай