Продукти за 3 броя:
Няколко филийки бял сух хляб
5-6 големи круши
4-5 лъжици захар
краве масло

Приготвяне:
Почистваме и нарязваме на резенчета крушите. Поставяме в тенджерка и поръсваме със захар. Наливаме малко вода, около 1 чаена чаша и варим докато изври. Когато крушите останат без течност добавяме 1 супена лъжица краве масло и запържваме леко. Дръпваме от котлона. Вземаме нарязани на тънко филийки хляб. Изрязваме корите. Намазваме леко с краве масло всяка филийка. В огнеупорни купички прилепваме парченца от филийките с маслото към стените на купичките. Пълним с крушите и отгоре покриваме с филийка. Намазваме с масло и изпичаме във фурна до златисто. При сервиране обръщаме получените кейкчета в чинийки. Може да се поръсят с ванилена захар. Украсяваме с резенчета круши.

* * *

Сладкиш с круши
Кексчета с круши и шоколадов чипс
Круши в шоколад
Сладкиш с круши и орехи
Пълнени круши с крем
Пай с круши
Десерт с круши
Крушата – вкусна, сочна и желана