Първо пригответе крема. Загрейте млякото. В купа разбийте яйцето, жълтъка, захарта, добавете и нишестето. Загрятото мляко добавете на тънка струя към яйчената смес. Бъркайте. Върнете обратно в тенджерата на котлона и бъркайте докато се получи крема. Общо около 3-4 минути.

Свалете от котлона. Добавете ванилията. След малко разбъркване добавете и маслото. Бъркайте. Оставете крема напълно да изстине.

За всяка тарталетка са ви необходими две бисквитки. Едната мажете отгоре. Слепете. Намажете отгоре и отстрани. Оваляйте в чипса от бадеми. И тарталетката е готова.

Ако ви остане крем, можете да поднесете отделно, аранжиран с плодове или поръсен с бадемов чипс.

Можете да използвате крема и за торти и други сладкиши.

Добър апетит!

Прочетете още:
Домашни лимонови бисквити
Бисквити с ябълка и овесени ядки