Меню

Свински дроб с гъби и магданоз

8 февруари 2012 | 17:37 | Аз жената
Добави в любими
около 400 г пресен свински дроб
300 мл прясно мляко
1/2 китка магданоз
200 г гъби печурки
1 стрък праз лук
1 чушка
1/2 пакетче масло
черен пипер, сол, 1 дафинов лист

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Поставете дроба в мляко поне за около час. Нарежете дроба на едри парчета и в дълбок тиган или тенджера загрейте маслото. Запържете дроба. Веднага след това добавете почистените и нарязани праз, гъби, чушката. Разбъркайте добре и добавете млякото. Добавете черния пипер и дафиновия лист. Оставете да къкри поне около 25-30 минути. В края добавете солта и нарязания на едро магданоз.
Гарнирайте с пюре или с ориз със зеленчуци и задължително – с добро червено вино.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай