Прави се силно кафе, по възможност еспресо. Докато е топло в него се разтваря захарта и се оставя да изстине. Добавя се виното и се оставя на страна.

За крема Забайон жълтъците се разбиват със захарта с миксер, докато побелеят. Слагат се в подходящ съд за водна баня.
На котлона се слага тенджера с вода, оставя се да заври. Към жълтъците се добавя виното Марсала. Разбъркват се непрекъснато с шпатула, докато кремът се сгъсти. Купата с жълтъците се слага над водата. Сгъстяването отнема 17 минути.

След като кремът Забайон е готов, купата се маха от водната баня и веднага се слага в по-голям съд със студена вода. Кремът продължава да се разбърква, докато се охлади. Оставя се на страна.
В отделна купа се разбива крема сиренето с миксер. Към него се добавя охладеният крем Забайон. Разбърква се с шпатула. Накрая се добавя гъсто разбитата сметана.

Приготвя се тава от йенско стъкло или друга подходяща тава с приблизителни размери 29?18 см. Половината бишкоти се потапят за кратко в студеното кафе с Марсала, една по една. Нареждат се на дъното на тавата. Върху тях се разпределя половината крем, като се притиска леко с шпатула, за да запълни всички празнини. Процедурата се повтаря с останалата половина бишкоти.
Най-отгоре се разпределя останалият крем и се заглажда. Съдът се покрива с прозрачно фолио. Десертът се слага в хладилник за най-малко 4 часа. Преди да се сервира се поръсва обилно с какао, през ситна цедка.

Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с „Philadelphia“.

Опитайте още: