Меню

Лесна бисквитена торта с коняк

26 юни 2013 | 09:24 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За голяма торта ще ви трябват:
8 малки пакетчета обикновени бисквити, може и тези, които са с масло
250 г масло, голямо пакетче
3 пакетчета хубаво натурално какао
пудра захар
3 прахчета ванилия
50 г натрошени, но не на много дребно орехи
около 1,250 л прясно мляко
30 мл коняк

Продукти
Приготвяне

В голям съд натрошете на малки парченца бисквитите, нека те да бъдат с приблизителна големина около 1см, не по-малки, за да се усещат в тортата. Разтопете маслото и го изсипете върху бисквитите. Добавете ванилията и прясното мляко, което не трябва да е предварително затоплено. Разбъркайте.

Ред е на какаото, орехите и пудрата захар. Захарта я добавяйте постепенно. Няма точен грамаж, защото всеки приготвя тази торта според предпочитанията си за сладост. Най-накрая добавете коняка.

Бъркайте добре всички съставки на ръка, с помощта на сладкарска лъжица. Изберете подходяща форма, в която да я изсипете. За декорация може да използвате натрошени ядки, настърган шоколад или да залеете с разтопен шоколад.

Друг оригинален завършек е да покриете тортата с марципаново тесто. Марципановото тесто има вкус на бадеми. Можете да го намерите в големите вериги магазини. Тортата трябва да престои поне пет часа в хладилник, покрита с домакинско фолио, за да не изсъхне.

Снимка: Sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Des ( преди 9 години )
Какво значи 3 пакетчета какао и колко е пудрата захар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
мария ( преди 10 години )