Меню
Готварство

Тиквен гювеч

27.02.2006г. / 14 42ч.
Аз жената
Тиквен гювеч

Продукти:
1 голяма бяла тиква
500 г пилешко бяло месо
500 г свинско месо (филе)
500 г телешко месо (филе)
1 гл. лук (червен)
2 моркова
1 скилидка чесън
2 зелени чушки
1 с. л. доматено пюре
4 с. л. соев сос
2 с. л. пикантина
2 с. л. червен пипер
1 индийско орехче
стрък босилек

Начин на приготвяне:
Нарязват се на кубчета 3-те вида месо. Овалват се в соевия сос и се оставят в него да престоят 30 мин. Запържва се лука, морковите, чушките и дом. пюре. След това се задушават съвсем леко - не трябва да омекнат, а да са леко твърди! Тиквата се реже хоризонтално, като частта откъм дръжката трябва да е по-плитка, а долната по-дълбока. Изчистват се семките и жилките. В долната част на тиквата се поставя месото със задушените зеленчуци, скилидката чесън и се поръсва с пикантината и черния пипер. Слага се още индийското орехче и накъсаният на ситно стрък босилек. След това се меси обикновено тесто, което се облепва върху отвора на долната част на тиквата. Също се залепва и горната част, която служи за капак. На капака се продупчват няколко дупки, за да излезе част от парата при изпичане. Пече се във фурна на 180-200 градуса. Добър апетит!!!

 

Коментирай