Меню

Постна боб яхния

4 декември 2013 | 11:31 | Аз жената
Добави в любими
1 1/2 ч.ч. боб зрял
1 морков
1 глава лук
1 чушка червена
3 с.л. доматено пюре или 1 настърган домат
2-3 с.л. олио
1 с.л. джоджен
1 с.л. чубрица
1 с.л. черен пипер
червен пипер на вкус
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Бобът се накисва за една нощ. Отцежда се, водата се изхвърля. Слага се в студена вода и се оставя да заври на котлона. Оставя се да ври около 10 минути, след което водата се изхвърля. Отново се добавя студена вода и го оставяме да ври на слаб огън. Някои повтарят тази процедура – аз изхвърлям водата само веднъж. Бобът се оставя да къкри около 2-3 часа, след което се добавя олио, морковът, чушката, лукът. Накрая се добавят подправките, солта, доматеното пюре. Оставя се още около час, за да се сварят зеленчуците.

Автор на рецептата: Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
варенето от порядъка на 3-4 часа до пълна готовност нещо не ми е по финансовия вкус, аз лично си ги спестявам в тенджерата под налягане- вари ми се около 50мин. до готовност за овкусяване и подправяне, после още 15-20мин. да поври на тих огън вече подправен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар