Меню

Как да си направите курабийки с късметчета?

30 декември 2013 | 14:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 белтъкa
1 чаша пудра захар
1 чаша брашно 
50 г масло
3 супени лъжици сметана

Продукти
Приготвяне

За празничната новогодишна трапеза всеки приготвя любимите ястия, с които да посрещне празника. Масата отново е декорирана красиво, а сред традиционните ястия са баница с късмети, баклава, ястия със свинско месо и т. н. Тегленето на късметчета е един от най-забавните моменти в празничната вечер.

Споделяме една идея за това как да си направите курабийки с късметчета и да зарадвате своите близки и гости. Ако нямате идеи какви късмети да подготвите за празничната баница и курабийки, тук може да намерите забавни пожелания за новата година. Ето как да си приготвите курабийките.

Преди да започнете с приготвянето на сместа за бисквитките е необходимо да загреете фурната на 200-220 градуса. Докато фурната се загрява, сложете в купа белтъците и захарта и разбийте добре. Добавете постепенно брашното, маслото и сметаната. В тавата за печене поставете хартия за печене.

С помощта на супена лъжица вземете малко количество от получената смес. Поставете я върху хартията за печене и леко с облата част на лъжицата оформете като малка и много тънка палачинка. Диаметъра на кръгчетата от тестото трябва да е около 5-6 см. След като направите кръгчета, трябва да поставите тавичката във фурната за 6-7 минути, докато краищата им леко покафенеят.

След като са изпечени е много важно да работите с тях бързо, защото те подлежат на оформяне само, когато са много топли. Внимавайте да не се изгорите. Вземете едно кръгче, поставете в него сгънатото късметче и го сгънете леко на две, като го придържате с пръсти в средата. За да постигнете тази прегъната форма на бисквитката леко я прегънете върху ръба на водна чаша като не спирате да притискате с пръсти бисквитката в средата. След като сте я оформили, трябва да я поставите във форма за мъфини, за да може да задържи формата си.

Вижте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай