Какво е празник без торта? Ако сте щастливо влюбени и вече планирате как да отпразнувате „Свети Валентин“, със сигурност ще искате да изненадате любимия човек с торта за празника. Със сигурност ще искате тя да бъде и във формата на сърце. За направата на тази торта имате пълна свобода.

Може да ползвате готови блатове, а между тях да сложите сладко, течен шоколад или сметана. Но ако искате сами да си ги приготвите, използвайте някои от нашите чудесни рецепти за торти. Ще ви трябват два блата. Единият трябва да е с квадратна, а другият с кръгла форма. Ето как да си направите празничната торта.

Разтопете в микровълнова фурна шоколада и маслото. Разбийте много добре яйцата и захарта. Към тях добавете брашното и отново разбъркайте добре. Последни сложете разтопените масло, шоколад и фъстъчено масло. Тестото се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като блатовете изстинат трябва да разрежете кръглият блат по този начин и да го сглобите към квадратния. За да ги слепите, намажете обилно със сметана, крем, течен шоколад. За да станат блатовете още по-вкусни, наръсете леко коняк или друг вид алкохол. Украсете както ви харесва – с бонбони, пресни ягоди и т. н.

Снимки: goodshomedesign.com

Опитайте още: