Нарежете тиквичките по дължина. Поставете ги върху тавичка, покрита с хартия за печене или скара. Подправете с една щипка сол и ги оставете да престоят, докато тиквичките омекнат леко за около час.

Междувременно загрейте скарата или грила (или оребрен тиган-скара). Намажете тиквичките с 2 супени лъжици олио и запечете за около 15 минути, докато получат лек загар. След това ги отстранете от скарата в удобен за вас съд.

Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган на средна температура. Добавете лука (нарязан на кръгове) и чесъна (нарязан на ситно) и разбъркайте добре, докато се запържат за около 5 минути. Добавете тиквичките и разбъркайте. Поръсете с кориандъра, боровинките и 1 чаена лъжичка сол. Добавете оцета и оставащия зехтин. Махнете от огъня и оставете да се маринова за около 1 час на стайна температура.

Сервирайте като декорирате с предварително нарязаното на кубчета или едри правоъгълници сирене. Поръсете с част от маринатата за вкус.

Снимка: marthastewart.com

Вижте още: