Меню

Пилешка супа с нахут

12 юни 2014 | 10:28 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 пилешки бутчета
200 г нахут сварен или от консерва
1 връзка лук
1 морков
2 червени чушки
1 връзка чесън
сол, черен пипер
2-3 дафинови листа
3 супени лъжици доматено пюре
магданоз

Продукти
Приготвяне

Сложете пилешките бутчета да се варят, заедно със зеленчуците и дафиновия лист. Ако ще използвате сварен нахут, сложете го в отделна тенджера да се вари до пълна готовност като предварително е бил киснат във вода няколко часа.

След като месото е готово извадете го от бульона и го нарежете на малки парчета. Върнете го обратно и добавете вече свареният и изцеден нахут (варете още няколко минути) и доматеното пюре. Сервирайте супата поръсена с пресен магданоз.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай