Меню

Лесна мексиканска салата

11 септември 2014 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 5 гласа
Добави в любими
200 г бял едър боб от консерва
200 г кафяв едър боб от консерва
150 г царевица
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 червена чушка, нарязана на ситно
100 г сладка царевица от консерва
1 глава кромид лук, нарязана на ситно
½ чаша зехтин
½ чаша червен винен оцет
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици бяла захар
1 супена лъжичка сол
1 скилидка счукан чесън
¼ чаша нарязан на ситно пресен кориандър
½ супена лъжица кимион
½ супена лъжица черен пипер
1 чаена лъжичка стрито чили на прах

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете боба, чушките, царевицата, лука. В по-малка купа разбъркайте зехтина, оцета, лимоновия сок, захарта, солта, чесъна, кориандъра, кимиона и черния пипер.

Смесете зеленчуците с подправките, разбъркайте добре и накрая добавете чилито. Приберете в хладилника за известно време да се охлади и сервирайте.

Време за приготвяне: 20 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай