Меню

Агнешко с грах и лук

27 април 2016 | 16:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг агнешко
1 кг грах
2-3 супени лъжици брашно
4-5 стръка магданоз
1 глава лук, нарязана на ситно
5 супени лъжици олио
2 стръка джоджен
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на стекове. Намажете го добре от всички страни с олиото. Поръсете добре с черния пипер и солта. В дълбок тиган запържете месото в сгорещена мазнина за няколко минути. След това добавете лука и пържете за още няколко минути. Ако е необходимо добавете още малко сол.

Налейте вода към месото и лука, колкото да го покрие напълно. Оставете го да се задуши добре, докато водата се изпари напълно, а месото е полуготово. Междувременно сварете граха също до полуготово състояние. Отцедете и изплакнете. Прибавете твърдо сварения грах към агнешкото. Долейте вода, колкото да покрие отново. Варете до пълното сваряване на месото и граха.

Свалете от огъня. В отделен малък съд на котлона капнете една лъжица мазнина и в нея запържете брашното. Прибавете 1-2 супени лъжици вода. Добавете запръжката към ястието. Прибавете нарязаните магданоз и джоджен. Оставете да поври за няколко минути на слаб огън.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай