Нарежете месото на стекове. Намажете го добре от всички страни с олиото. Поръсете добре с черния пипер и солта. В дълбок тиган запържете месото в сгорещена мазнина за няколко минути. След това добавете лука и пържете за още няколко минути. Ако е необходимо добавете още малко сол.

Налейте вода към месото и лука, колкото да го покрие напълно. Оставете го да се задуши добре, докато водата се изпари напълно, а месото е полуготово. Междувременно сварете граха също до полуготово състояние. Отцедете и изплакнете. Прибавете твърдо сварения грах към агнешкото. Долейте вода, колкото да покрие отново. Варете до пълното сваряване на месото и граха.

Свалете от огъня. В отделен малък съд на котлона капнете една лъжица мазнина и в нея запържете брашното. Прибавете 1-2 супени лъжици вода. Добавете запръжката към ястието. Прибавете нарязаните магданоз и джоджен. Оставете да поври за няколко минути на слаб огън.

Снимка: iStock

Опитайте още: