Оризът се сварява. Междувременно се загрява мазнината в дълбок тиган на средна температура.

В отделна купа се смесват 2 яйца, оризът и пармезанът. Сместа се омесва с ръце, докато се смесят добре продуктите. От сместа оформете малки топчета с ръце. Накъсайте моцарелата с ръце на малки парченца. Към всяко оризово кюфтенце добавете и парченце моцарела. Отново оформете с ръце кръглата форма на аранчините.

Разбийте другите 2 яйца. Оваляйте в тях аранчините, след това ги оваляйте в галетата. Пържете в сгорещеното на средна температура олио до златисто. След като са готови ги извадете от тигана и ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

Снимка: iStock

Опитайте още: