Меню

Гретен с пилешко и гъби

11 август 2016 | 12:44 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300 г пилешко филе
100 г пушен бекон
200 г настърган кашкавал
50 г масло
100 мл олио
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 глава кромид лук
1 връзка пресен лук
250 г гъби
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на едри кубчета. Сварява се в подсолена вода. По желание може първо да сварите месото цяло, след това да го накъсате на едри късове.

Беконът се нарязва на малки купчета. Гъбите и двата вида лук също се нарязват на ситно. Загрейте олиото на средна температура в дълбок тиган и в него запържете кромида и пресния лук. Извадете ги от тигана. Прецедете ги и ги разстелете на дъното на тавата за печене.

Запържете гъбите, предварително нарязани. След това разстелете и тях. Накрая запържете накъсаното пилешко и бекона в мазнината. Подредете и тях върху канапето в тавичката и разпръснете върху тях късчета масло. Поръсете с кашкавал и подправки (сол и черен пипер) и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай