Меню

Орехово руло с шоколад

14 декември 2016 | 14:11 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
300 г брашно
10 яйца 
150 г орехи, смлени 
200 г масло 
200 г шоколад, готварски 
300 г пудра захар
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Захарта се разделя на две равни части. Едната част се смесва с 6 жълтъка, предварително отделени от белтъците. След като сместа стане пухкава се добавят брашното и орехите. Накрая се прибавят и белтъците, които междувременно сте разбили на сняг. След като смесите продуктите разбъркайте с лъжица, за да не спаднат белтъците.

Подгответе правоъгълна тавичка за печене, намазнете я и я застелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в умерена фурна, докато тестото добие приятен загар и е готово (но не твърдо изпечено!).

Извадете тестото от фурната и оставете да се охлади. Когато изстине, така че да можете да го докоснете (не напълно изстинало), го навийте на руло, за да добие нужната форма.

За крема:

Оставете маслото на стайна температура да се размекне. След това го смесете с другата половина от пудрата захар с помощта на миксер. Разделете останалите жълтъци от белтъците. Добавете жълтъците към сместа с маслото. Начупете шоколада, разтопете го на водна баня и прибавете и него. Разбийте белтъците на сняг и добавете и тях. Разбъркайте с лъжица, докато сместа добие кремообразна текстура.

Когато рулото е напълно изстинало, намажете тестото с крема от вътрешната му страна и след това внимателно навийте. По желание настържете още малко шоколад отгоре за декорация.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай