Рендосайте тиквичките, оставете ги да се отцедят. През това време разбийте яйцата, натрошете сиренето, нарежете копъра. Смесете всичко. Добавете към тиквичките яйчената смес и разбъркайте.

Добавете галетата и брашното с бакпулвера. Разбъркайте. Ако се налага, добавете още малко галета. Сместа трябва да е толкова гъста, че да можете да сложите с лъжица върху хартия за печене и да стои оформена.

Ако сиренето не е толкова солено, може да добавите още малко сол. Наредете кюфтетата в тава върху хартия за печене. Пекат се на 170 градуса за около 20-25 минути.

Бележка: Имайте предвид, че е добре да направите по-големи кюфтета. Ще се надуят от бакпулвера, но след като се запекат, няма да останат толкова високи. За да не станат ниски, сложете повече смес на всяко кюфте. Сервирайте с чеснов сос. Моят е от 1 кофичка кисело мляко, копър на вкус и 4 скилидки чесън.

Снимка: личен архив

Опитайте още: