Продукти:
6 патладжана
5 домата
1 супена лъжица краве масло
½ чаена чаша олио
250 г телешка кайма
3 чаени чаши пилешки бульон “Галина Бланка”
2 глави кромид лук
1-2 супени лъжици сол

Приготвяне:
Измиваме, обелваме, нарязваме патладжаните на парчета с дебелина 0.5 см, посоляваме и оставяме да престоят 30 минути. Разтопяваме маслото и изпържваме ситно нарязания лук, добавяме каймата и пържим още 5 минути, докато каймата побелее. Бъркаме непрекъснато. Добавяме 1 чаена чаша бульон и 2 нарязани домата, предварително обелени и почистени от семките. Готвим 20 минути, без да похлупваме.
Измиваме патладжаните, изстискваме от водата и изпържваме от двете страни. Намазваме тавичката обилно с олиото, подреждаме патладжаните така, че да се застъпва. Отгоре изсипваме каймата. Слагаме втори ред от патладжаните по същия начин. Заливаме отгоре останалия бульон. Отгоре нареждаме останалите домати, обелени, почистени от семките и нарязани на парчета.
Печем 25-30 минути в предварително затоплена фурна.