![1 пакет бишкоти
125 мл еспресо или инстантно кафе
50 мл ликьор с вкус на кафе или шоколад
200 г маскарпоне
70 г пудра захар
натурално какао на прах
¼ ч.л. канела на прах](/media/files/resized/article/654x358/8ec/4de21f85e3b05fb2f64b17c7428098ec-9e55079b824a7cbcfce3a69d3a04dab0.jpg)
60 мин
-
Порции: 3-4
В купа комбинирайте кафето и ликьора. Отделно разбийте с помощта на миксер маскарпонето и захарта. Потопете няколко бишкоти в кафеената смес и ги сложете на дъното на подходяща купичка или висока чаша. Дори и бишкотите да се счупят, не се притеснявайте.
Върху тях сложете от крема, а след това отново прибавете напоени бишкоти. Завършете с крем. В сито или ситна цедка сложете какаото и канелата. Поръсете обилно всички чаши. Десертът трябва да се стегне за около 30-40 минути в хладилник.
Снимки: Reuters; iStock
Опитайте още: