![1 пакет паста
½ чаша масло
2 чаши течна сметана
½ чаена лъжица черен пипер
1 чаша настърган пармезан
1/3 чаша песто с босилек
500 г скариди, обелени](/media/files/resized/article/654x358/53d/b46f98751be67c71d5b03f86f8ea453d-aad2442822c6e499ffa5af8f376a2d27.jpg)
40 мин.
-
Порции: 4
Кипнете подсолена вода. Сварете пастата в нея. Отцедете и оставете настрана.
В голям тиган разтопете маслото. В него разбъркайте сметаната и овкусете с пипера. Разбърквайте постоянно за около 6-7 минути. Добавете пармезана и продължете да разбърквате. След това прибавете пестото за още 3 до 5 минути, докато се сгъсти.
Накрая добавете скаридите и бъркайте, докато станат леко розови за около 5 минути. Накрая добавете и пастата. Разбъркайте всичко, за да се смеси добре за около 1-2 минути и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: