![4 филийки хляб
1 добре узряло авокадо
1 малка консерва нахут
2 стръка зелен лук или 1/2 малка глава червен лук
няколко капки лимонов сок
сол, черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/c08/0b8db7d9d394ab833c386959b51d0c08-a28fe946ed91cf6b22e458b111ebdc95.jpg)
10 мин
-
Порции: 2-4
Сложете в купа вътрешността на авокадото и прибавете към него отцедения и изплакнат нахут. Намачкайте с помощта на вилица или просто разбъркайте, за да останат зърната нахут цели. Прибавете нарязания магданоз, лук, лимоновия сок, сол и черен пипер и отново разбъркайте. Намажете филийките и по желание за финал добавете свеж кресон.
Снимка: iStock
Вижте още: