Меню

Салата с кисело зеле, картофи и наденица

24 ноември 2018 | 10:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
8 ленти бекон 
1 глава червен лук 
1 и ½ кг картофи 
2-3 наденици 
няколко листа кисело зеле 
малко зелев сок 
олио/зехтин 
сол, черен пипер на вкус
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите като за салата. В тиган загрейте малко мазнина и запържете до златисто бекона. След това го извадете и го сложете върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината. В същата мазнина задушете лука и прибавете към него нарязаната на колелца наденица.

Когато наденицата стане златисто-кафява, прибавете вече сварените и отцедени картофи. Гответе около минута и прехвърлете в купа. Добавете бекона, нарязаното кисело зеле, лука, малко от зелевия сок, черен пипер и сол на вкус.

Снимка: istock

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай